8 головних взуттєвих тенденцій весна-літо 2022

Забудьте про свої пухнасті Birkenstocks і потворні, але улюблені Crocs — настав час поповнити гардероб головними взуттєвими трендами сезону весна-літо 2022. У центрі уваги опинилися сандалі-гладіатори, взуття з металічним ефектом, пари з незвичайними деталями, ботфорти-панчохи, чоботи з гострими носками, сандалі на широкій підошві, взуття з ремінцями і зав’язками біля щиколоток, а також висока платформа. Vogue.ua зібрав вісім актуальних взуттєвих тенденцій цього сезону.

imageChristian Dior
З металічним блиском

У новому сезоні весна-літо 2022 Tom Ford, Blumarine, Miu Miu, Fendi, Courrceges і Simone Rocha продемонстрували металізоване взуття, яке захочуть приміряти навіть найконсервативніші модниці. Приготуйтеся вбирати цього літа свої ноги, як дискокулі.

Гладіатори

Гладіатори знову повернулися до списку взуттєвих трендів завдяки Louis Vuitton, Christian Dior, Alberta Feretti і Valentino. Взуття на пласкому ходу в греко-римському стилі з переплетеними між собою ремінцями або зав’язками заввишки як до щиколоток, так і до колін обов’язково має з’явиться в літньому гардеробі. Носіть їх із сукнями в стилі бохо, шкіряними речами, вільними сорочками довжини максі й денімом.

Висока платформа

Від взуття на пласкому ходу до ботильйонів у стилі Девіда Бові — більшість колекцій весна-літо 2022 були присвячені взуттю на високій платформі. Зустрічайте цю весну у взутті Schiaparelli, Chanel і Versace, що додає пару-трійку сантиметрів до вашого зросту. А для найсміливіших Ентоні Вакаррелло підготував босоніжки на шпильках та екстремальній платформі.

Чоботи з гострими носками

Серед незвичайних модних взуттєвих тенденцій з’явилася й перевірена класика — чоботи з гострими носками. Джинсові пари Blumarine згодяться для шанувальниць естетики 2000-х, чоботи Balenciaga, прикрашені заклепками й пряжками, оцінять любительки гранжу, взуття з монограмою Fendi x Versace припаде до смаку гламурним дівчатам, а яскраві пари від Marine Serre неодмінно поліпшать усім настрій.

Ремінці й зав’язки

Цієї весни найошатніші пари взуття будуть прикрашені блискучими ланцюжками й вишуканими зав’язками біля щиколоток. Взувайте туфлі для вечірок з анклетами (браслетами-ланцюжками на ногу) у стилі Versace або прикрашайте щиколотки нитками перлів, як Simone Rocha. Носіть босоніжки з ефектними ремінцями, як пропонують Том Форд та Олів’є Рустен, або вибирайте драматичні пари з фірмовою колючою тканиною дизайнера Чета Ло.

Небанальні деталі

Правило "що простіше, то краще" не завжди працює, бувають випадки, коли все якраз навпаки. Зокрема, це стосується взуття з незвичайним декором. Погодьтеся, неможливо встояти перед вишуканими босоніжками Loewe з небанальними підборами у формі перевернутої квітки, з тріснутим курячим яйцем або свічкою до дня народження. Таке взуття хочеться розглядати годинами, захоплюючись креативною ідеєю дизайнера. Тим часом у колекції Prada вигадливі квіти розквітли на вечірніх туфлях і полонили серця модниць.

Ботфорти-панчохи

Навряд чи ви бачили довші змійки, ніж у колекціях Courrceges, Givenchy і Fendi, де чоботи до стегна поєднувалися з мініспідницями й сукнями. Тренд на ботфорти-штани вже став звичним явищем у Balenciaga. Цього сезону Демна Гвасалія представив чорні чоботи з лакованої шкіри, в яких уже встигла з’явиться зірка рекламної кампанії — Кім Кардаш’ян.

Сандалі на широкій підошві

Сандалі на широкій підошві — модний весняно-літній тренд. JW Anderson зробили ставку на збільшені устілки, створивши контрастні пари з окантовкою. Dries Van Noten показали схоже взуття, додавши невеликі підбори. Більше футуристичних сандаль шукайте в колекціях A.W.A.K.E. Mode, Et Ochs, Etro та Rejina Pyo.

Популярне на VOGUE