Балерина Катерина Кухар про підготовку до балету "Діти ночі"

15 березня на сцені Національної опери України покажуть сучасний балет "Діти ночі". Головні партії танцюють прем'єри театру Олександр Стоянов і Катерина Кухар.

image

Прем'єра першої частини балету відбулася 2018 року. Його режисер – хореограф і артист Staatsbalett Berlin, Александр Абдукаримов. "Діти ночі" – балет про міфічних істот андрогінів. У давньогрецькій міфології андрогіни – істоти, які колись володіли двома парами рук та ніг, пишалися собою і вважали себе рівними Богу. Як покарання їх розділили на дві частини – чоловічу і жіночу. З тих пір кожна з цих частин змушена шукати свою половинку. Головна тема постановки – випробування, які потрібно пройти андрогінам. Романтично-містична історія розказана за допомогою готичних декорацій, сучасної хореографії та звичайно, музики: Антоніо Вівальді та Макса Ріхтера в першій частині, Філіпа Гласса, Кліффа Мартінеса, Арво Пярта – у другій.

Прима Національної опери, Катерина Кухар, яка виконує ключову жіночу партію, з'являється на сцені в незвичному гримі. Про те, як його створювали, Катерина розповіла у спеціальному відео для Vogue.ua:

Оператор: Андрій Коротія

Макіяж: Юлія Фролова

Популярне на VOGUE