Сучасний денді: як носити костюми з шортами

Відображаючи природу чоловічої моди, що постійно розвивається, непримітні костюми, які раніше цілий рік не втрачали актуальності, відійшли в минуле. Головними героями сучасної класики стали шорти.

imageA$AP Rocky прибув на показ Prada весна-літо 2020

Достатньо поглянути на найстильніших чоловіків, щоб побачити, наскільки крутий вигляд може мати костюм з шортами. Згадайте A$AP Rocky на Diamond Ball або на показі Prada. Одягнений з ніг до голови в колекцію Рафа Сімонса, американський репер надяг класичні шорти у поєднанні з глянцевими чорними черевиками і широкоплечим піджаком. На самому показі Prada тоді цей силует став ідеальним прикладом стриманого мінімалізму.

Але Ракім Майерс — далеко не перший, хто ефектно надягнув костюм із шортами. На церемонії вручення премії "Оскар" ще в 2014 році Фаррелл Вільямс був одягнений в чорний смокінг Lanvin з шортами і дербі без шкарпеток. Потім він надяг камуфляжний костюм Chanel на церемонію вручення премії "Оскар" у 2019-му і на прем'єру фільму "Король лев". Пізніше такі ансамблі почали приміряти навіть спортсмени, скажімо, футболіст Оделл Бекхем або баскетболіст Леброн Джеймс.

Шорти
Фаррелл Вільямс на прем'єрі фільму "Король лев" у Лондоні, 2019

Хоча ідея поєднання шортів із піджаком може здивувати, насправді це неймовірно практично і зручно. Втім, доповнити шорти можна як піджаком, так і курткою або жилетом. Зрештою, вони основна складова всього образу, як можна зрозуміти з назви ансамблю.

Варто звернути увагу на світлі кольори і матеріали, які є особливо актуальними в літньому сезоні. Можна поекспериментувати з кольором і візерунком. Але якщо просто оголити колінні чашечки для вас — уже великий крок, дотримуйтеся більш традиційних моделей і відтінків.

Розмір має значення

Украй важливо, щоб ви вибрали правильну довжину і ширину своїх шортів. Їхній поділ має знаходитися трохи вище колінної чашечки. Пам'ятайте це не змагання в тому, хто наважиться надягти шорти коротші.

Леброн Джеймс прибуває на другу гру фіналу НБА, 2018

Якщо складно знайти шорти, які пасують вашому типу статури, подумайте про придбання пари брюк і попросіть кравця вкоротити їх під зручну довжину. Уникайте занадто мішкуватих або вузьких речей, позаяк це зробить ваше тіло непропорційним.

Матеріал

Варто віддати перевагу лляним або вовняним шортам, адже ці легкі і зручні матеріали придатні не лише для формальних образів. Ви зможете надягти такі шорти з будь-якого приводу — в офісі, на весіллі або на звичайну прогулянку.

Популярне на VOGUE