Кіану Рівз — неочевидна ікона стилю

Канадський актор Кіану Рівз дебютував у кіно в 1986 році. Кілька років по тому про нього дізналися всі — завдяки фільму "Неймовірні пригоди Білла і Теда". Перші фото Кіану для світської хроніки, зроблені, коли акторові було трохи більш як двадцять, продемонстрували його явно недбалий і злегка гранжевий стиль: драні джинси, линялі футболки, пара улюблених пошарпаних замшевих черевиків. Дедалі більша популярність актора забезпечила йому легіон шанувальників у всьому світі й статус неочевидної ікони стилю.

imageКіану Рівз, 1988

Почасти завдяки видатним ролям у фільмах "Матриця", "Швидкість" та "Адвокат диявола" Рівз — і його стриманий стиль — зібрав великий фанклуб. До нього належить навіть дизайнер Ентоні Ваккарелло. До слова, креативний директор Saint Laurent зробив актора обличчям кампанії сезону осінь-зима 2019/2020.

Кіану Рівз у кампанії Saint Laurent сезону осінь-зима 2019/2020

Готовий конкурувати з Джонні Деппом і Куртом Кобейном, Рівз опанував гранж і додав до нього трохи кіберпанку. Це дало йому змогу стати одним із найстильніших чоловіків на планеті. До того ж Рівз — приголомшливий приклад послідовності. Він дотримується свого знакового стилю впродовж десятиліть. Згадати хоча б підхід актора до костюмів: Рівз часто віддає перевагу двійкам вільного крою. У повсякденному житті не розлучається зі шкіряними й вельветовими куртками. Сорочки також вибирає одні й ті самі — без коміра. Не кажучи вже про його пристрасті до похідних черевиків, які він, здається, не знімає, поки ті не порвуться.

Кіану Рівз на прем’єрі фільму "Інший ти" в Лос-Анджелесі, 1991

Правда в тому, що він завжди одягнений у такі нехитрі ансамблі, які майже неможливо відтворити, хоч як пробуй. Адже особливість Рівза в тому, що в половині випадків здається, ніби кожен його образ — це несвідоме рішення. Кіану легко носить свою славу. Втім, у цьому й полягає весь його шарм та елегантність.

Популярне на VOGUE