Найкращі спортсмени на Олімпійських Іграх – 2024

Олімпійські Ігри – 2024 можна сміливо назвати одними з наймедійніших – мільйони глядачів стежили за змаганнями, коментували цікаві моменти та пересилали одне одному меми, присвячені турецькому стрільцю та китайській гімнастці. Не обійшлося і без неймовірних спортивних баталій та світових рекордів. Розповідаємо про атлетів, які вписали свої імена в історію цьогорічної Олімпіади.

Сімона Байлз

Сімона Байлз

27-річна спортивна гімнастка Сімона Байлз підтвердила звання найпотужнішої спортивної гімнастки світу на Олімпіаді – 2024. Тільки на цих Іграх вона здобула три золоті медалі – в опорному стрибку, командних змаганнях і багатоборстві. У здобутку гімнастки 39 медалей, з яких дев'ять отримані на Олімпійських іграх – за всю спортивну кар'єру Байлз брала участь у трьох Олімпіадах. До речі, Сімона стала найстаршою за 72 роки спортсменкою, яка виграла такі гімнастичні змагання. Більше її наснажливу та водночас трагічну історію читайте за посиланням.

Новак Джокович

Тріумфальною стала Олімпіада-2024 для сербського тенісиста Новака Джоковича, який здобув золоту медаль у принциповому протистоянні з молодим та зухвалим Карлосом Алькарасом. Для Джоковича, який у тенісному світі вже зібрав всі нагороди, які тільки можна уявити, лише Олімпійські Ігри були непідкореною вершиною. До Парижа у 37-річного Джоковича була лише "бронза" в Пекіні 16 років тому. "Неймовірна битва, боротьба. Було справедливо завершити обидва сети на тай-брейку. Не знаю, що сказати. Я все ще шокований. Я поставив на кін своє серце, душу, тіло, сім'ю, все, щоб виграти олімпійське золото у віці 37 років", – поділився Джокович емоціями після переможного матчу.

Ольга Харлан

Ще однією зіркою Олімпіади в Парижі стала Ольга Харлан – єдина наша мультимедалістка цього року, яка здобула бронзу в особистих змаганнях на шаблі і золото у складі команди в цій самій дисципліні. Крім того, Харлан побила жіночий рекорд за найдовшим інтервалом між золотими медалями Олімпійських ігор з фехтування – до цього на головних змаганнях планети вона перемагала у 2008 році у Пекіні. До паризьких Ігор Ользі не вдавалося повторити досягнення 2008-го – Харлан поступалася в командному фіналі Ріо-2016, а також тричі вибувала у півфіналах особистих турнірів і виборювала "бронзу".

Придбати Vogue Ukraine Edition #3 з Ольгою Харлан на обкладинці можна за посиланням.

Арман Дюплантіс

Шанувальники легкої атлетики жартують, що швед Арман Дюплантіс позбавив стрибки з жердиною будь-якої інтриги – вже декілька років поспіль він є беззаперечним лідером у цій категорії, який просто змагається сам із собою. Але Дюплантіс все одно зміг влаштувати справжнє шоу, поставивши собі за мету новий світовий рекорд. Йому вдалося це зробити на Олімпійських Іграх – 2024. З третьої спроби Арману підкорилася висота 6,25 метра. Цікаво, коли він вирішить побити і це досягнення?

Леон Маршан

Француз Леон Маршан – справжній герой Олімпійських Ігор – 2024, який приніс у скарбничку своєї збірної чотири золота, а також встановив чотири олімпійські рекорди за шість днів. За такі досягнення йому виділили одну з головних ролей на церемонії закриття Олімпійських Ігор, про яку більше читайте за посиланням.

Популярне на VOGUE