Кінець епохи: тенісист Рафаель Надаль оголосив про завершення кар'єри

Іспанець Рафаель Надаль оголосив про завершення кар'єри. Одна з головних зірок в історії тенісу ще цього року офіційно вийде на корт – останнім турніром для нього стане Кубок Девіса, на який його заявили у складі збірної Іспанії. Останнім турніром, в якому Надаль брав участь, була Олімпіада-2024.

Рафаель Надаль

"Реалії у тому, що останні роки для мене були досить непростими, особливо останні два. Не думаю, що можу більше грати без якихось обмежень. Звичайно, це досить складне рішення, яке потребувало деякого часу. Але у житті все має свій початок та кінець. І я гадаю, що настав слушний час, щоб закінчити кар'єру, яка була настільки тривалою та успішною, ніж я міг собі уявити. Я йду з абсолютним спокоєм: я зробив усе можливе і доклав усіх зусиль у всьому. Я можу тільки закінчити, сказавши всім тисячу подяк і до швидкої зустрічі", — сказав Рафаель Надаль, який останні роки постійно лікувався від різнманітних травм.

Рафаель Надаль – олімпійський чемпіон Пекіну – 2008

Рішення 38-річного тенісиста сколихнуло індустрію, а його зіркові колеги вже поділилися теплими спільними спогадами. Так, Карлос Алькарас, якого називають наступною великою зіркою іспанської школи тенісу, поділився архівним фото, де він ще маленький хлопчик, а Надаль – вже велика світова зірка. Швейцарець Роджер Федерер подякував за всі ті моменти, які вони пережили разом на корті: "Яка кар'єра, Рафе! Я завжди сподівався, що цей день ніколи не настане".

Нагадаємо, що зіркова кар'єра Рафаеля Надаля почалася 22 роки тому – у 2002 році талановитий хлопчик з Майорки виграв свій перший професійний турнір, хоча йому було всього 15 років. За ці дві декади на корті Надаль встановив чимало рекордів – п'ять разів він завершував рік першою ракеткою світу (2008, 2010, 2013, 2017, 2019), 14 разів виграв Ролан-Гаррос, 2 — Вімблдон, 2 — Відкритий чемпіонат Австралії та 4 — Відкритий чемпіонат США. Золоту олімпійську медаль та звання олімпійського чемпіона він виборов на Олімпіаді 2008 року, що проходила в Пекіні, а друге золото отримав на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, цього разу в парній грі разом із Марком Лопесом.

Популярне на VOGUE