5 найбільш віральних моментів Олімпіади–2024

11 серпня добігають кінця 33-ті літні Олімпійські ігри в Парижі. Вони стали не просто справжнім святом спорту, а й подарували світу чимало віральних моментів, які змушували мільони глядачів усміхатися чи переживати, а також доводили, що навіть олімпійські чемпіони — це люди зі своїми емоціями та звичками.

Смак медалі

Китайська гімнастка Чжоу Яцинь, срібна призерка у вправах на колоді, стала однією з головних інтернет-зірок на Олімпіаді–2024. Її щира реакція на традицію кусання медалі підкорила соціальні мережі. Позуючи перед камерами, італійки, які взяли золото та бронзу, за традицією вкусили свої медалі. Китаянка щиро здивувалася поведінці гімнасток та швидко повторила їхні дії. Краще один раз подивитися.

Спляча красуня

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх стала іще одною зіркою соціальних мереж завдяки її способу відпочинку між спробами — перед багатотисячним натовпом на трибунах українка просто лягала відпочити, завернувшись у спальний мішок. Здавалося, що вона спить. "Я завжди відпочиваю і відключаюся між спробами, — розповіла Ярослава Магучіх в одному з інтерв'ю. — Мені комфортно, коли я лежу. Іноді я можу спостерігати за хмаринками. А головне, це допомагає налаштуватися на наступний стрибок". Тренерка Магучіх також наголошує, що на великих змаганнях пауза між спробами може сягати 20–30 хвилин, тому важливо берегти тепло після інтенсивних фізичних навантажень і розслабити ноги, бо довге сидіння між стрибками призводить до застою крові. Такий ритуал українки відмітили головні ЗМІ світу — заголовками на кшталт "Спляча красуня" та "Спляча королева, яка виграла золото".

Точно в ціль

51-річний турецький кульовий стрілець Юсуф Дікеч став срібним призером Парижа-2024, але зіркою соціальних мереж його зробила не медаль, а зовнішній вигляд. На відміну від інших спортсменів, він виступав без спеціалізованого спорядження, яке зазвичай обирають стрілки високого рівня. Дікеч змагався у звичайних окулярах і мав максимально спокійний вигляд, тримаючи другу руку просто в кишені, ніби він всього лише вийшов на заднє подвір'я постріляти у вільний час. До речі, сама поза стрільця стала віральною — потім її неодноразово копіювали вже інші спортсмени на Іграх.

Одна за всіх — всі за одну

Також розголос в соціальних мережах отримала церемонія нагородження у спортивній гімнастиці серед жінок — першість у вільних вправах виборола бразильська гімнастка Ребека Андраде, а друге та третє місце посіли американки Сімона Байлз та Джордан Чайлз відповідно, які влаштували для чемпіонки справжнє чемпіонське привітання. Це дійсно той випадок, коли одна за всіх і всі за одну.

Poker face

Південнокорейська снайперка Кім Єджі стала ще однією сенсацією цієї Олімпіади. Вона підкорила соціальні мережі своїм холодним поглядом, стовідсотковою впевненість в собі і.... несподіваним аксесуаром у вигляді плюшевого слоника, який їй подарувала дочка.

Популярне на VOGUE