Як побудувати капсульний гардероб на 2024 рік

Під час шопінгу багато хто з нас стикається з різними дилемами: "скільки разів я одягну цю річ", "з чим я носитиму цю річ", "це те, що мені справді потрібно, чи те, що я просто хочу" тощо. Саме тому всім потрібно пам'ятати про концепцію капсульного гардероба.

Ця концепція дозволяє зібрати універсальні, високоякісні та класичні речі, які можуть бути взаємозамінними і легко комбінуються між собою. Якщо ви захочете створити капсульний гардероб і зробите це ефективно, заощадите гроші, час та енергію. А якщо системно дотримуватиметеся цієї філософії й рідко відхилятиметеся від неї, купуючи новий одяг, ваш гардероб набуде абсолютно нового рівня позачасовості.

Об'ємний блейзер

Хороший блейзер повинен бути наріжним каменем кожного гардероба, адже ця річ пасує і для формальних подій, і для вечірніх виходів. Як би ви не любили яскраві кольори, варто інвестувати саме в речі нейтральних відтінків — це надійний спосіб затримати річ у вашому гардеробі якомога довше.

Вільні штани

Toteme

Знову ж таки, колір відіграє важливу роль, коли йдеться про позачасові штани. Також звертайте увагу на силует — він має бути не надто широким, щоб не викривляти фігуру.

Пуховик

FFORME

Для прохолодної погоди немає нічого кращого, ніж утеплена куртка. І як і більшість інших предметів у цьому списку, правильний пуховик — це те, чим ви будете володіти протягом усього життя.

Вільні джинси

Agolde

Джинси — це як улюблена страва: у кожного своя. Ваші джинси повинні відповідати стилю, до якого ви тяжієте, але, створюючи капсульний гардероб, ви повинні замислюватися про те, чи пасуватимуть вони до більшості речей у вашій шафі.

Довгий тренч

Lauren Manoogian

Тренч із легкістю можна поєднати практично з будь-яким одягом, яким ви володієте. Інвестуйте в той тренч, який має гарний склад, фактуру та текстуру, аби він тримав форму і служив якомога довше.

Чорна сукня на щодень

Toteme

Чорна сукня — воістину найкласичніша, найуніверсальніша й найпозачасовіша річ, яка може бути у вашому гардеробі. Більшість звикли вважати її ідеальним варіантом для вечірнього виходу, однак чорна сукня має бути й у вашому буденному гардеробі. Її варто доповнити аксесуарами — і ви матимете чудовий і доречний вигляд.

Універсальні сандалі

Tod’s

Взуття, яке ви можете легко одягати перед виходом з дому, зробить революцію у вашому гардеробі. Босоніжки швидко стають новою класикою, тому вам слід обрати свою ідеальну пару, в якій ви почуватиметеся впевнено та комфортно.

Кросівки

Golden Goose

Кросівки — це один із найпростіших способів продемонструвати свою особистість за допомогою моди. Але залиште це для інших речей й оберіть взуття, яке пасуватиме будь-якій нагоді. Ви не помилитеся, якщо оберете пару New Balance або Veja.

Чорне взуття на підборах

Jimmy Choo

Якось ви подякуєте собі за купівлю універсальних туфель на підборах, з якими ніколи не захочете розлучатися. Якщо ви знайдете ідеальну пару, вона буде пасувати як до коктейльних суконь, так до джинсів із білою футболкою.

Містка сумка

Jil Sander

Велика сумка — це необхідний елемент гардероба, який рятуватиме вас щодня, адже вміщатиме все необхідне, і навіть більше. Інвестуйте у позачасовий тоут.

Популярне на VOGUE