Практичні чоловічі куртки сезону осінь-зима 2022/2023

Якщо ви ще цього не зробили, то саме час підготуватися до зими й притаманних їй снігопадів, пронизливого вітру та холоду. Найкращий спосіб зберегти тепло взимку — це, звісно, правильна куртка.

Tod’s Menswear осінь-зима 2022/2023

Парка

Dries Van Noten

Парка — один з найпопулярніших різновидів верхнього одягу для зимового сезону. І недарма. Сучасні парки з року в рік оновлюють відповідно до технологічних розробок, зокрема, зміцнюють пухову ізоляцію та шиють з якісних вітрозахисних тканин. У результаті ви отримуєте функціональну куртку, створену для найсуворіших умов. Така куртка найкраще поєднується з предметами робочого й повсякденного одягу: джинсами, грубими черевиками, великими шарфами тощо.

Пуховик

Moncler Genius х JW Anderson

Безумовно, пуховик — це та куртка, за якою ви потягнетеся в найсуворіші зимові морози. Такі куртки можуть бути наповнені справжнім гусячим пухом або синтетичним утеплювачем і добре захищають від холоду, зберігаючи тепло вашого тіла. В колекціях сезону осінь-зима 2022/2023 ви зможете знайти безліч варіантів не лише практичних, а й стильних пуховиків. Короткі куртки чи довгі пальта, супероб’ємні чи викроєні по фігурі силуети, елегантні чи авангардні моделі — вирішувати вам.

Куртка з вощеної тканини

Maison Margiela

Куртка з вощеної тканини — королівський морський піхотинець серед курток і, мабуть, найуніверсальніший верхній одяг у цьому списку. Хороша вощена куртка захистить від стихії (до певної міри), до того ж це одне з найкласичніших пальт, яке може носити чоловік. Врешті, вощену бавовну й полотно використовували для виготовлення всепогодного спорядження впродовж сотень років. Перший бренд, який спадає на думку, коли йдеться про вощені куртки, — це, звісно, Barbour. З відродженням стилю препі класична куртка Barbour переживає щось на кшталт ренесансу, але це, зрозуміло, не єдиний варіант вощеної куртки на ринку.

Бомбер

Acne Studios

Куртка-бомбер — надійна класика. Ці куртки настільки автентичні й позачасові, наскільки це можливо. З огляду на те, що їх створення мало на меті не дати пілотам змерзнути на великій висоті, вони набагато тепліші, ніж може здатися.

Флісова куртка

Patagonia

Не варто недооцінювати флісову куртку — вона може бути неймовірно легкою, але це не применшує її здатності відігравати роль зимового верхнього одягу. Івон Шуїнар — засновник Patagonia — вперше почав шити одяг з цієї тканини в 1970-х. Він був закоханий у поєднання довговічності, легкості, тепла та можливості простого прання флісу. До того ж флісова куртка — багатофункціональна річ: ви можете вдягти її як поверх толстовки в менш прохолодні дні, так і під іншу куртку, коли за вікном хурделиця та лютий мороз. І ще, ці куртки також до біса милі.

Популярне на VOGUE