Головні суперфуди — локальна сезонна їжа — обліпиха якраз така.
Обліпиха — королева осіннього сезону: її незвичний смак, яскравий колір і аромат дарують стравам як нестандартні смакові якості, так і естетичну привабливість. Крім того, ця ягода — джерело вітамінів і цінних мікроелементів, адже не варто забувати, що кухня має нести не лише задоволення, а й сприяти гарному самопочуттю. Є легенда, що в Древній Греції обліпихою годували коней перед Олімпійськими іграми, щоб швидко покращити їх стан, витривалість і зовнішній вигляд. Осінь саме час створювати яскраві, незвичайні і корисні смакові поєднання з обліпихою.
"За смаком обліпиха нагадує одночасно стиглий ананас і солодку горобину, —- каже шеф Стефано Антоніоллі. — Ягода допоможе урізноманітнити смак улюблених десертів, доповнити салат або страви з м'яса і птиці. Тому закликаю вас звернути увагу на цей локальний спеціалытет і якомога частіше впроваджувати його в свій раціон восени. Я давно відкрив для себе неординарний смак, тонкий аромат і приємну консистенцію обліпихи і вважаю, що варто приділяти їй більше уваги. Пропоную експериментувати з цим даром української осені. Ось три рецепта, після яких ваше сприйняття обліпихи перевернеться раз і назавжди".
інгредієнти;
Для крему:
Фреш обліпихи — 330 мл;
Вершки 30% — 120 мл;
Білий шоколад — 150 г;
Цукор — 300 г;
Жовтки — 240 г;
Масло вершкове — 600 г.
Приготування:
1.З'єднати всі інгредієнти, крім масла, і змішати.
2. Підігріти до 80 градусів, потім охолодіть. Додати масло в кінці.
Тісто для макарунів:
Білки — 220 г;
Цукор — 100 г;
Вода – 150 г;
Борошно мигдальне — 600 г;
Цукрова пудра — 600 г;
Білки — 220 г.
Приготування:
1. Змішати цукор з водою, доводимо до 118 градусів, додаємо в білки з цукром.
2. В кінці додати борошно з цукровою пудрою.
3. Випікати 15 хвилин за температури 180 градусів.
Коли макаруни охолонуть, з'єднати половинки одна з одною за допомогою крему.
Медові коржі
Яйця – 120 г;
Масло вершкове — 100 г;
Мед — 150 г;
Борошно — 450 г;
Сода — 5 г.
Все змішати до однорідної маси, розкласти коржі і випікати до золотавого кольору 10 хвилин при температурі 165 градусів.
Крем сметанний:
Сметана — 250 г;
Цукрова пудра — 100 г;
Вершки — 250 г;
Все змішати в ємності для збивання.
Желе з обліпихи
Фреш обліпихи — 750 г;
Мед — 600 г;
Вода — 300 г;
Желе — 20 г.
1. З'єднати всі інгредієнти і довести до кипіння.
2.Розлити у форми і залишити до повного застигання.
Глазур для покриття:
Цукор — 100 г;
Каппа-карагенан (желуюча речовина) — 10 г;
Фреш обліпихи — 250 г;
Вода — 75 г.
1. З'єднати всі інгредієнти і довести до кипіння.
2. Покрити зверху охолоджений виріб.
Інгредієнти
Качина ніжка очищена — 2 шт;
Качиний жир — 300 г;
Соус:
Чорний часник — 100 г;
Оливкова олія — 0,50 г;
Обліпиха —100 г;
Цукор — 50 г;
Вода — 50 г;
Агар — 2 г.
Приготування:
1. Томимо ніжки в жиру упродовж 5 годин.
2. З'єднати часник і оливкову олію, збити блендером.
3. Решту інгредієнтів підігріти, збити блендером і перетерти до однорідного стану.
4. Подавати ніжки, поливши їх соусами, декорувати мікрозеленню і квітами.