Ми й далі публікуємо улюблені рецепти редакції. Страва дня — зелений карі від продюсерки редакції, Марини Сандугей-Шишкіної.
Інгредієнти:
1 ст. л. кокосової або оливкової олії;
200 г курячої груднинки, порізати великими шматками;
0,5 баклажана й 1 кабачок — порізати великими кубиками ;
1/4 лайма (можна замінити сухим листям кафрського лайма чи лимоном);
1 уп. зеленої пасти карі (50—60 г);
1/2 ч. л. тростинного цукру;
400 мл теплого кокосового молока (1 банка або 2 картонні пакетики по 200 мл);
10 мл рибного соусу;
0,5 свіжого червоного перцю-чилі, порізати кружальцями для прикрашення;
4 невеликі шматочки свіжого імбиру;
1—2 пучки базиліку (тільки листя); якщо немає базиліку — замінити кінзою;
2 пакетики рису басматі.
Приготування
Відварити курку цілком; нарізати шматочками. Бульйон від курки поставити осторонь.
У сковорідці-вок (або в глибокій сковорідці) розігріти олію, додати пасту карі й прогрівати, обсмажуючи, кілька хвилин, до появи характерного аромату спецій. Додати курку й обсмажувати 5-7 хвилин до появи кольору. Додати тростинний цукор і рибний соус, добре перемішати.
Додати кокосове молоко, баклажани й кабачок. Вичавити часточку лайма. Добре перемішати, додати трохи бульйону й довести до кипіння. Варити 5 хвилин, поки баклажан не стане м’яким. Зняти з вогню, додати зелень та імбир. Якщо знадобиться, посолити, додати рибного соусу й тростинного цукру, відповідно до правила: у тайській кухні гармонійним вважають смак, який поєднує солодке, кисле, гостре, солоне.
Подання
Викласти курку й овочі в глибоку тарілку-піалу, залити бульйоном, прикрасити кружальцями чилі, подавати з паровим рисом. Рис можна додавати в карі, перемішуючи із соусом, а можна їсти окремо, щоб перебивати гостроту.