Зелений карі: страва дня від продюсерки Vogue UA

FOOD
5 квітня 2020

Ми й далі публікуємо улюблені рецепти редакції. Страва дня — зелений карі від продюсерки редакції, Марини Сандугей-Шишкіної.

image

Інгредієнти:

1 ст. л. кокосової або оливкової олії;

200 г курячої груднинки, порізати великими шматками;

0,5 баклажана й 1 кабачок — порізати великими кубиками ;

1/4 лайма (можна замінити сухим листям кафрського лайма чи лимоном);

1 уп. зеленої пасти карі (50—60 г);

1/2 ч. л. тростинного цукру;

400 мл теплого кокосового молока (1 банка або 2 картонні пакетики по 200 мл);

10 мл рибного соусу;

0,5 свіжого червоного перцю-чилі, порізати кружальцями для прикрашення;

4 невеликі шматочки свіжого імбиру;

1—2 пучки базиліку (тільки листя); якщо немає базиліку — замінити кінзою;

2 пакетики рису басматі.

Приготування

Відварити курку цілком; нарізати шматочками. Бульйон від курки поставити осторонь.

У сковорідці-вок (або в глибокій сковорідці) розігріти олію, додати пасту карі й прогрівати, обсмажуючи, кілька хвилин, до появи характерного аромату спецій. Додати курку й обсмажувати 5-7 хвилин до появи кольору. Додати тростинний цукор і рибний соус, добре перемішати.

Додати кокосове молоко, баклажани й кабачок. Вичавити часточку лайма. Добре перемішати, додати трохи бульйону й довести до кипіння. Варити 5 хвилин, поки баклажан не стане м’яким. Зняти з вогню, додати зелень та імбир. Якщо знадобиться, посолити, додати рибного соусу й тростинного цукру, відповідно до правила: у тайській кухні гармонійним вважають смак, який поєднує солодке, кисле, гостре, солоне.

Подання

Викласти курку й овочі в глибоку тарілку-піалу, залити бульйоном, прикрасити кружальцями чилі, подавати з паровим рисом. Рис можна додавати в карі, перемішуючи із соусом, а можна їсти окремо, щоб перебивати гостроту.

Популярне на VOGUE