Організація PETA, яка бореться за права тварин, регулярно публікує на своєму сайті основні тренди вегетаріанства. Деякі ідеї можуть взяти на озброєння не лише вегетаріанці, але й ті, хто дотримуються посту.
Норі
Сушені та спресовані в листи червоні водорості – нові улюбленці у світі здорового харчування. Знайомі нам з японської кухні, вони все впевненіше завойовують місце в вегетаріанському меню: за допомогою норі готують овочеві роли, а подрібнені листи додають у салати і супи. Норі корисні, оскільки містять клітковину, антиоксиданти і йод.
Овочі-фрі
Альтернатива картоплі-фрі – цукіні-фрі, банани-фрі і навіть печериці-фрі. Все, на що вистачить фантазії і апетиту. Овочі-фрі готуються легко і швидко. Якщо нарізати моркву вздовж, заправити її олією, сіллю, тертим пармезаном і сушеним часником, а потім викласти на деко і запекти 15-20 хв при 200 ⁰C, то вийде морквина-фрі. Як соус можна використовувати несолодкий йогурт, змішаний з лимонним соком, сіллю і перцем.
Веганський пармезан
Так називають харчові дріжджі, які за смаком нагадують сир пармезан. Вони продаються у вигляді порошку або пластівців і не мають стосунку до хлібопекарських. Вегани широко використовують соус на основі харчових дріжджів для надання сирного смаку піці, омлету, пасті, супам.
Ферментовані продукти
Чудово доповнюють вегетаріанське і пісне меню квашена капуста і малосольні огірки. Вони мають кислуватий присмак і корисні: поліпшують стан шлунково-кишкового тракту. До ферментованих також належать кисломолочні продукти.
Зудлс
Кумедна назва zoodles походить від "zucchini noodles", що означає "цукіні локшина". Овочі, нарізані за допомогою овочерізки, використовують у салатах або як здорову альтернативу спагеті. Зудлс можна робити з цукіні, спаржі, буряку, моркви, картоплі та інших овочів.
Вівсянка в банці
Легка у виконанні вівсянка під йогуртом з фруктами, горіхами і насінням – така смачна, що ось уже який рік не здає позицій улюбленої страви прихильників здорового меню.