Уроки французької: рецепт Blanquette De Veau, печені з телятини та грибів

FOOD
11 листопада 2023

Якщо ви хочете розтопити серце француза, приготуйте йому blanquette de veau, — каже Анастасія Ворже, кулінарна блогерка, що в минулому працювала у французькому ресторані з трьома зірками Мішлен. Blanquette de veau, печеня із ніжних шматочків телятини та грибів в оксамитовому вершковому соусі, — дійсно одна з найулюбленіших страв французів. Її можна знайти в меню і дуже простих закладів, і зіркових ресторанів. Її рецепт цікавий та ні на що не схожий.

, (@madamevorger)

Інгредієнти

Соус

Приготування

1. Телятину ріжемо на досить великі шматки. У велику каструлю наливаємо воду і додаємо мʼясо. Вмикаємо середній вогонь. Чистимо та грубо ріжемо моркву, цибулю, порей та додаємо до телятини. Вливаємо вино (або лимонний сік) та додаємо часник, лавровий лист і чебрець. Солимо, перчимо і варимо без кришки на слабкому вогні півтори години, іноді знімаючи пінку.

2. Ставимо друшляк у меншу каструлю та проціджуємо в неї бульйон так. Каструлю з бульйоном ставимо на середній вогонь та уварюємо без кришки до ~ 0,8 літра, щоб сконцентрувати смак. На це піде приблизно пів години.

3. Тим часом готуємо інші складові. Печериці ріжемо на 4 частини та підсмажуємо на сильному вогні, щоб вони підрумʼянилися, солимо та перчимо. Моркву, що варилася в бульйоні, ріжемо шматочками.

4. У сковороді з високими бортами чи широкій каструлі розтоплюємо 30 г вершкового масла та додаємо 3 ст. л. борошна. Перемішуємо та готуємо кілька секунд. Потім починаємо підливати бульйон і добре перемішуємо віничком. Таким чином, на слабкому вогні, вливаємо весь бульйон.

5. Вершки трошки збиваємо (це додасть соусу шовковистої консистенції) та наливаємо в каструлю. Додаємо шматочки телятини, моркву та печериці. Пробуємо на сіль та прикрашаємо подрібненою зеленою цибулею.

Зазвичай banquette de veau подають із білим рисом або рисом pilaf. Bon appétit!

Популярне на VOGUE