Гуакамоле — проста, легка, нереально смачна закуска, яка прикрасить будь-який пікнік. Легко готувати, приємно подавати, до того ж можна насолоджуватися компанією. Але не всякий гуакамоле так само гарний, як той, що ми пропонуємо сьогодні. На vogue.ua — рецепт від шеф-кухаря ресторану La Voile з двома зірками Michelin у готелі La Réserve Ramatuelle Hotel, Spa and Villas Еріка Каніно.
Інгредієнти:
Авокадо — 2 шт.
Мелений перець чилі — 2 щіпки
Лайм — 1 шт.
Дрібно нарізана червона цибуля — ½ цибулини
Рубана зелена цибуля
Гостра часникова паста (можна замінити видавленим часником. — Ред.)
Оливкова олія
Сіль перець
Приготування:
Змішати оливкову олію й сік лайма.
Розділити авокадо навпіл, видалити шкірку й кісточку. Розрізати кожну половину на 2 частини.
Помістити шматочки авокадо в глибоку салатницю.
Додати подрібнену червону цибулю й зелену цибулю.
Посолити, поперчити чорним і червоним перцем.
Збризкати сумішшю олії й лайма, заправити часниковою пастою (1 чайна ложка).
Натерти цедру лайма й додати в салатницю.
За допомогою ложки або виделки подрібнити авокадо й змішати з усіма інгредієнтами.
Подавати як закуску із чипсами з тортильї.