Під зіркою: мішленівський рецепт табуле

FOOD
15 квітня 2020

Поки про подорожі можна тільки мріяти, вчімося готувати. Рецептом ділиться Ерік Каніно, шеф-кухар ресторану La Voile в готелі La Réserve Ramatuelle, відзначеного двома зірками Michelin.

imageЕрік Каніно. Фото: Tom Claeren
Інгредієнти

Для соусу Чімічуррі:

Олія виноградних кісточок — 160 г

Рисовий оцет — 60 г

Винний оцет — 50 г

Петрушка — 50 г

Кінза — 20 г

Червоний перець (чилі) — 20 г

Свіжий орегано — 15 г

Часник — 15 г

Зелена цибуля (використовується біла частина) — 9 г

Зира — 4 г

Томатний порошок — 3 г

Сіль, перець

Для табуле з кіноа:

Кіноа — 80 г (на 1 особу)

Гранат — 1 шт.

Огірок — 1 шт.

Червона цибуля — 1 шт.

Авокадо — ¼

Томати черрі

Рисові чипси

Сіль

Приготування

Соус Чімічуррі:

Подрібнити петрушку, часник, орегано й цибулю. Нарізати перець чилі й поєднати все в салатниці. Змішати рисовий оцет, винний оцет, олію виноградних кісточок, томатний порошок, зиру, а також сіль і перець за смаком. Все перемішати й залишити маринуватися.

Порада шефа: щоб зберегти смак кожного інгредієнта, подрібнювати й перемішувати треба ножем.

La Reserve Ramatuelle La Voile Restaurant

Табуле з кіноа:

Відварити кіноа в підсоленій воді впродовж 20 хвилин, потім відкинути на друшляк, промити й злити зайву воду. Дрібно нарізати огірок і томати черрі й подрібнити червону цибулю. Очистити гранат і додати зерна до кіноа, після чого заправити його соусом Чімічуррі. Розрізати ¼ авокадо навпіл, 1 половину відкласти для прикрашення, а другу половину подрібнити разом з томатами черрі. Замаринувати нарізані авокадо й томати в оливковій олії із сіллю.

Порада шефа: можна замінити гранат на будь-який інший кислий фрукт.

Табуле з кіноа. Фото: Grégoire Gardette

Прикрашення:

За допомогою кулінарного кільця викласти в центр тарілки Табуле з кіноа й замариновані авокадо з томатами. Зверху викласти 4-5 скибочок авокадо й полити соусом Чімічуррі. Прикрасити рисовими чипсами або свіжими травами.

Популярне на VOGUE