Каррі — головна страва острова Цейлон, на якому розташувалася тепла гостинна країна Шрі-Ланка. Своїм рецептом чудового каррі з креветками ділиться шеф курорту Ani Сіріл Х’юман.
Складові
500 г очищених креветок
2 помідора, посічених на шматочки
1 велика цибулина (нарізати на скибочки)
1 щіпка листя карі (опційно)
1 листок пандану (опційно)
5 зубчиків часнику (нарізати на скибочки)
2 зелені перчики чилі
2 чайні ложки меленого чилі (гостроту можна регулювати і класти менше)
1 чайна ложка куркуми
100 мл кокосового молока або вершків
2 чайні ложки приправи каррі
1 паличка кориці
1 помідор
2 чайні ложки насіння пажитника (фенугрека)
3 чайні ложки кукурудзяної олії
Сіль за смаком
Приготування
Добре промити креветки під проточною водою і висушити їх.
Помістити в миску, заправити 1/2 чайної ложки солі та 1/2 чайної ложки куркуми. Залишити на 5 хвилин.
У сотейнику середнього розміру розігріти кукурудзяну олію на середньому вогні.
Додати листя каррі, листя пандану, паличку кориці. Готувати упродовж 30 секунд.
Додати часник, зелені перчики чилі й цибулю, тушкувати упродовж 4 хвилин, доки цибуля не стане прозорою.
Додати нарізані помідори й тушкувати упродовж 2 хвилин.
Додати порошок чилі та каррі, добре розмішати.
Помістіть у сотейник креветки.
Готуйте упродовж 3 хвилин до готовності на слабкому вогні.
Додайте кокосове молоко або вершки, пажитник (фенугрек) і готуйте ще упродовж 4 хвилин.
Посолити за смаком. Подавати з приготовленим на парі рисом.