Модний тікток-тренд: Watermelon Sandvich, або канапка з кавуна, плюс граніта на десерт

image

Тікток-тренд Watermelon Sandvich, або канапка з кавуна, набирає обертів. Зіркова візажистка Наталія Стрільчук, яка знається на приготуванні смачної, красивої та здорової їжі, інтерпретує його для vogue.ua. Ось всі секрети.

"Спочатку я скептично поставилась до цього кулінарного шедевра, — каже Наталія Стрільчук. — Але мушу визнати, що це смачно і зручно їсти. Обожнюю їсти кавун з фетою та мʼятою, і до капрезе він пасує, та хотілось знайти щось незвичайне і смачне, тому народилась ця версія: кавун з фісташковим песто, битими фісташками та страчателою".

Вибір правильного кавуна для цієї страви — це половина успіху. Буде набагато зручніше, якщо взяти кавун без кісточок. Я трошки помилилась із вибором, — і довелося діставати кісточки. А ще в процесі я подумала, що якби це був жовтий кавун, ще взагалі було б щось космічне.

Приготування

1. Нарізаємо кавун квадратними слайсами.

2. Далі начищаємо фісташки, ділимо кожен горішок навпіл. Половину подрібнюємо, іншу пускаємо на песто. Я його зробила заздалегідь — завжди намагаюсь мати готове в холодильнику, адже такі нюанси одразу перетворюють звичайну їжу на кулінарні шедеври (це могла би бути, наприклад, швидка паста — і суцільний захват ваших друзів).

3. Для песто подрібнюємо в блендері:

За бажання можна додати трішки базиліку або шпинату.

4. Змащуємо половинку сендвіча фісташковою пастою та посипаємо для текстурності фісташками. Викладаємо страчателу та накриваємо другою половинкою кавуна.

5. Посипаємо фісташками, прикрашаємо мʼятою та дрібкою солі.

Граніта з кавуна

Із залишків кавуна можна зробити граніту. Останнім часом такий різновид швидких сорбетів з натуральних фруктів набирає популярності. Потрібно лише заморозити слайс кавуна та натерти його на тертці. Зверху полити соком лайма та прикрасити цедрою. Поєднання кольорів і смаків просто фантастичне! Якщо хочеться трішки солодше, можна додати меду — він одразу стане тягучим, як карамель.

Фото, відео: Дмитро Бахта

Популярне на VOGUE