Літечко: рецепт галети з полуницею та ревенем

Галета – це багато соковитих фруктів та тонке, хрумке тісто. Ви можете додавати в галету будь-які соковиті сезонні фрукти та ягоди: вишню, малину, абрикоси тощо. Але поєднання полуниці та ревеню – це щось неймовірне! – каже кулінарна блогерка, авторка рецептів на кулінарному сайті, професійна кухарка з досвідом роботи у мішленівському ресторані Анастасія Ворже.

Готувати галету дуже просто, вам навіть не знадобиться форма! Тільки потрібно дати тісту час на охолодження. Для глибшого смаку тіста можна зробити суміш звичайного та гречаного борошна, але й тільки звичайне борошно чудово підійде.

Тісто

Начинка:

Для подачі:

Приготування:

  1. Починаємо з тіста. У мисці змішуємо борошно, цукор та сіль. Холодне масло ріжемо кубиками і добре змішуємо з борошном, трохи розтираючи кінчиками пальців. Повинні вийти м’які крихти. Поступово додаємо воду і швидко вимішуємо тісто ложкою. Якщо потрібно – можна трохи пом’яти його руками. Збираємо в кулю, обгортаємо плівкою і кладемо в холодильник щонайменше на 2 години. За цей час тісто затвердіє.
  2. Стебла ревеню розрізаємо вздовж навпіл, а потім на шматочки довжиною ~ 2 см. Маленьку полуницю залишаємо цілою, а велику ріжемо навпіл. У мисці змішуємо ревінь, полуницю, цукор та крохмаль.
  3. Лист пергаменту присипаємо борошном і розкочуємо тісто в коло діаметром ~ 30 см. Переносимо на деко разом із пергаментом. У середині розташовуємо начинку і загортаємо краї. Змащуємо їх збитим яйцем і щедро посипаємо всю галету ванільним цукром.
  4. Випікаємо за температури 200°С протягом 40 – 50 хвилин. Краї повинні добре підрум’янитися. З галети іноді трохи витікає сироп – це нормально! Саме тому ми підклали пергамент. Готову галету прикрашаємо листочками базиліка.

Подаємо теплою з ванільним морозивом або жирною сметаною, змішаною з цукровою пудрою.

Популярне на VOGUE