Кінець липня — та сама пора, коли цвіте лаванда й достигають абрикоси. Б’юті-журналістка Дарина Богомолова ділиться рецептом улюбленого лавандово-абрикосового тарта.

Інгредієнти
Борошно: 1 склянка
Холодна вода: 4—5 столових ложок
Вершкове масло: 100 г
Цукор: 30 г
Сіль: на смак
Приготування
1. Натерти масло на тертці й змішати його з борошном, сіллю, цукром і водою. Перетирати тісто руками. Сформувати кулю й покласти в морозилку на 20 хвилин.
2. У змащену вершковим маслом форму викласти тісто, проколоти виделкою, щоб не здулося (або застелити тісто пергаментом, виклавши поверх будь-яку крупу, — вона притисне тісто й не дасть йому роздутися під час випікання).
3. Випікати 10 хвилин за температури 200 °C, щоб тісто затужавіло.
4. Дістати форму з духовки й дати охолонути.
Інгредієнти
Яйце: 1 шт.
Мигдальне борошно: 1 склянка
Цукор: 0,5 склянки
Сіль: на смак
Ваніль: на смак
Вершкове масло: 100 г
Приготування
Змішати цукор, сіль, ванілін і м’яке вершкове масло з мигдальним борошном, додати яйце. Ідеально все змішувати заглибним блендером.
Абрикоси: 12 штук
Цукор: 30 г
Сушені квіти лаванди / лавандовий сироп / есенція
Кардамон: на смак
Приготування
1. Нарізати абрикоси на четвертинки.
2. У сковорідці розтопити цукор із 3—4 ст. ложками води, додати кардамон і лаванду.
3. Тушкувати абрикоси 5 хвилин.
На спечене тісто викласти мигдальний крем
Поверх — абрикоси колом.
Випікати 10 хвилин за температури 200 °C.