Як у шефа: 4 способи приготувати спаржу, як у ресторані

FOOD
30 травня 2021

Спаржу можна запікати, варити, смажити і їсти сирою. Київські ресторани розповіли vogue.ua, як насолоджуватися спаржею в цьому сезоні. Нижче найсмачніші і легкі рецепти, які легко випробувати на своїй кухні.

Бланшована спаржа з соусом палак і густим йогуртом

Шеф-кухар Eastman Енвер Таіров презентує спаржу просто і зі смаком. З огляду на те, що стручки аспарагуса можна їсти навіть сирими, мінімальне бланшування зі спеціями і оливковою олією це все, що потрібно, щоб насолодитися натуральним смаком спаржі.

Інгредієнти:

Спаржа;

Сіль;

Чорний перець;

Оливкова олія;

Густий йогурт;

Олія чилі;

Мікрогрін кінзи.

Приготування:

Зелена спаржа з яйцем пашот, грейпфрутом і соусом Голландез

Варіація на тему тоста з яйцем пашот і соусом Голландез, де замість улюбленого хліба головний овоч початку літа. У ресторані Citronelle пропонують поєднувати пікантність з кислинкою і свіжістю грейпфрута, а також детально пояснюють, як приготувати ідеальний Голландез.

Інгредієнти:

На 1 порцію

100 г зеленої спаржі;

60 г сегментів грейпфрута;

1 яйце;

20 г рослинної олії;

Сіль за смаком;

1 ч.л. оцту 9%;

40 г соусу Голландез.

Для соусу Голландез знадобиться:

1 жовток;

Вершкове масло;

15 г білого вина;

10 г винного оцту;

Сіль і цукор за смаком.

Приготування:

Як приготувати соус Голландез:

Салат зі спаржею та лососем татакі

Освіжаючий салат від шеф-кухаря Айка Вейшторта. Поєднання сирої спаржі з оригінальним цибульним соусом і лососем — це новий досвід для смакових рецепторів.

Інгредієнти:

60 г спаржі;

10 г шпинату;

15 г соусу з печеної цибулі шалот з базиліком;

100 г оливкової олії (для соусу);

10 г базиліка (для соусу);

40 г томатів;

20 г очищених черрі;

40 г лосося;

Кунжут (за бажанням).

Приготування:

Зелений салат з аспарагусом, авокадо і соусом з каперсами

Шеф-кухар ресторану "Прага" Зоряна Ранька показує, як приготувати легкий і ситний зелений салат усього з чотирьох інгредієнтів.

Інгредієнти:

30 г мікс-салату;

40 г помідорів;

40 г авокадо;

50 г асапаргуса.

Для соусу із зелені:

20 г оливкової олії;

20 г лимонного соку;

20 г зелені.

Для соусу з каперсів і пармезану:

10 г каперсів;

10 г пармезану;

20 г оливкової олії.

Приготування:

Популярне на VOGUE