Як приготувати коктейль Hugo: 5 модних рецептів

FOOD
7 серпня 2021

Як приготувати модний коктейль Hugo, ідеальний у спеку? Про це запитали барменів п'яти модних київських закладів.

imageКоктейль Hugo. Hilton Kyiv
Hugo з лимонним фрешем. Citronelle

Коктейль Hugo було створено в 2005-му році італійцем Рональдом Грубером у барі San Zero Wine & Cocktain Bar в місті Натурана. Грубер змішав Prosecco з содовою, свіжим листям м'яти і лимонним сиропом, назвавши своє творіння "the Ugo" без очевидних на те причин. Пізніше він змінив рецепт, замінивши лимонний сироп на сироп із квітів бузини. Квіти цієї рослини (назва якої італійською звучить як sambuco) використовуються для створення яскраво-жовтого, солодкого і густого сиропу, що має стимулюючу дію. Саме рецепт із сиропом з бузини вважається класичним.

Коктейль Hugo, Citronelle. Фото: Getty

Інгредієнти:

Свіжа м'ята — 1 стебло;

содова вода — 30 мл;

лайм — ¼ шт.;

ігристе — 100 мл;

лід;

лікер з бузини St.Germain — 25 мл;

лимонний фреш — 15 мл.

Приготування

Дві четвертинки лайма покласти в келихи разом з гілочками м'яти і лікером. Усе злегка потовкти.

Додати содову, сік лайма, ігристе і кубик льоду. Прикрасити часточкою лимона і листочком м'яти.

Hugo з базиліком. Kama Restaurant

Hugo — дуже свіжий і трав'янистий коктейль, прекрасна альтернатива Aperol Spitz, що вже приївся, — кажуть у Kama. І пропонують готувати його не з м'ятою, як у класичному варіанті, а з базиліком.

Інгредієнти:

Свіжий зелений базилік — 10 пелюсток;

сироп бузини — 20 мл;

сироп лемонграса (технологію приготування див. нижче) — 15 мл;

свіжовичавлений сік лайма — 15 мл;

Prosecco – 120 мл.

Коктейль Hugo, Kama Restaurant

Приготування

Приготувати сироп лемонграса. Для 15 порцій: змішати в каструлі 200 г цукру, 120 мл води і 25 г дрібно нарізаного лемонграса, дати закипіти, остудити.

Базилік приплескати двома руками, щоб він випустив ефірні олії, покласти у винний келих, додати лід і решту інгредієнтів. Акуратно перемішати ложкою і насолоджуватися.

Класичний Hugo. Kritikos

Інгредієнти:

Сироп бузини — 15 мл;

Prosecco — 125 мл;

М'ята — 3 г;

Лайм — 3 часточки;

Содова — 20 мл.

Коктейль Hugo, Kritikos

Приготування

Охолодити винний келих. Налити сироп бузини і содову в зазначених обсягах.

Листя м'яти розім'яти і покласти в келих.

У келих насипати лід і налити Prosecco.

Прикрасити часточками лайма.

Hugo з лимоном. Hilton

Інгредієнти

Prosecco — 200 мл;

Сироп бузини — 25 мл;

Сок лайма — 5 мл;

кілька листочків м'яти;

кубики льоду;

часточка лимона.

Коктейль Hugo, Hilton Kyiv

Приготування:

У келих для червоного вина викласти кілька кубиків льоду.

Додати в келих Prosecco, сироп із квіток бузини і лаймовий сік.

Акуратно перемішати.

Прикрасити часточкою лимона і листком м'яти.

Samna

Інгредієнти:

Свіжа м'ята — 2-4 гілочки;

сироп із бузини — 20-30 мл;

Prosecco — 100 мл;

содова вода — 50 мл;

лайм свіжий — 2-3 часточки.

Коктейль Hugo, Samna

Приготування

У винний келих кинути листя свіжої м'яти, додати лід і всі інгредієнти, крім лайма. Ретельно перемішати. Додати лайм і суцвіття м'яти як прикрасу. Готово!

Популярне на VOGUE