Масний тиждень закінчується сьогодні. Ділимося рецептом лінивих вареників від полтавського ресторану "Komora. Перша галушкова мануфактура", який справедливо можна вважати головним експертом з питань глютену в регіоні.
Інгредієнти
Сир — 400 г
Цукор — 100 г
Борошно — 400 г
Яйця — 2 шт.
Ванільний цукор — 10 г
Сода — 5 г
Сіль — 3 г
Вершкове масло — 10 г
Приготування
До сиру (ліпше домашнього) додаємо цукор, сіль, яйця, соду і ванільний цукор, все ретельно перемішуємо, а відтак поступово додаємо просіяне борошно й починаємо вимішувати. Важливо не "забити" тісто: воно має бути легким.
Тісто викладаємо на посипаний борошном стіл і ділимо на дві рівні частини. Кожну формуємо в ковбаски, які потім нарізаємо на однакові шматочки. Це і є майбутні ліниві вареники.
Готувати їх можна і на парі, і у воді. Готові вареники заправляємо вершковим маслом. До лінивих вареників можна подати мед, сметану, ягоди.