Новація курорту Forte Village на Сардинії – гастрономічні вечері та майстер-класи, які проводять мішленівські шеф-кухарі.
"Готувати потрібно не за книжками, а від серця. Сардинці, до речі, дуже мудрі люди: вони готують просто, виключно з сезонних продуктів. Вони взагалі відкрили секрет щастя: жити не поспішаючи, вдихаючи аромат кожної травинки. Тому, напевно, і живуть до ста років", – захоплено примовляє Гордон Рамзі під час кулінарного майстер-класу. Руки його в цей час зайняті роботою – і звичайний рис стрімко перетворюється на пахуче різотто. Наш клас з восьми гастроентузіастів повторює рухи шеф-кухаря.
Бажання навчитися готувати на відпочинку – величезний тренд. З минулого року в Forte Village постояльцям пропонують найрізноманітніші сценарії – гастрономічні вечері із зірковими шефами і майстер-класи на спеціально обладнаних кухнях, де під керівництвом професіоналів можна вивчити кілька нових рецептів. У перші хвилини майстер-класу від двометрового сухорлявого "пекельного шефа" Гордона Рамзі, чий ресторан існує в Forte Village вже кілька років, неможливо відвести очей. У фіналі годинного уроку і він, і всі ми з ніжністю укладаємо на тарілки різотто, скроплюємо його оливковою олією першого віджиму, сіллю і перцем, викладаємо на нього гребінці – по три на порцію, натираємо трохи лимонної цедри і прикрашаємо страву листком базиліку. "Це ж рецепт сардинського щастя", – шепоче студентка праворуч від мене. І правда, таке на словах не передати – треба приїхати в Forte Village і спробувати самому.
Читайте також: