Таємниці краси Даутцен Крез

Голландській топмоделі і матері двох дітей, Даутцен Крез виповнюється 38 років. Vogue.ua розібрався, у чому секрет краси моделі, і зібрав її найкращі б'юті-образи.

Ось уже багато років L'Oreal і Victoria's Secret – віддані шанувальники власниці найбажаніших і пишних стегон на модельній сцені. Секрет успіху топмоделі Даутцен Крез – в особливостях її фігури. Такою комплекцією вона завдячує не тільки генам, а й місцю свого народження.

Даутцен Крез на фото Рассела Джеймса для книги Angels by Russel James
Даутцен Крез на шоу Victoria's Secret 2013

Родом Даутцен з містечка Остермер: в Нідерландах дівчата ведуть активний спосіб життя і обожнюють спорт. Їх частіше можна зустріти на велосипеді, ніж на машині. Ось і Даутцен у шкільні роки без велосипеда не могла прожити ні дня: на ньому майбутня модель долала кілька десятків кілометрів двічі на день – з дому до школи і назад додому. Тому у Крез з дитинства міцні і м'язисті ноги. Але, окрім цього, вона має ще й здорову зовнішність – блискучі блакитні очі, шкіра "кров з молоком" і злегка припухлі обвітрені губи – немов вона щойно повернулася з велопрогулянки.

Голландка визнає, що залишатися здоровою їй допомагає збалансоване харчування. Мати Даутцен дієтологиня. Ще в дитинстві вона навчила її правильно харчуватися: на столі завжди були свіжі продукти, органічні овочі та фрукти з власного господарства. Щоб повернути форму після першої вагітності, модель дотримувалася невеликої дієти: обмежила вживання алкоголю, цибулі і броколі, адже вони залишали відчуття важкості. Свій день Даутцен починає з цитрусового фрешу і щільного сніданку, а закінчує не менш поживною вечерею, не відмовляючи собі в задоволенні з'їсти картопляне пюре, але обов'язково з овочами – вареними чи свіжими, або з органічним курячим м'ясом, тушкованим з помідорами, бобами мунгу, селерою, броколі, кабачками і коренем куркуми.

Спортом модель займалася завжди: "Під час вагітності я тренувалася, як божевільна", розповідала вона відразу після народження першої дитини сина Філлена. Вагітна вдруге, Даутцен Крез брала уроки у балерини Мері Гелен Бауерс, яка тренувала Наталі Портман для ролі у фільмі "Чорний лебідь". Під час підготовки до дефіле Victoria's Secret Крез підсилювала свою фітнес-програму: переходила до боксу і стрибків на скакалці такі тренування активніше спалюють жири і допомагають швидше досягнути ефекту плоского рельєфного живота.

Даутцен Крез у рекламній кампанії VSX Sport 2013
Даутцен Крез і Мері Гелен Бауерс

Голландка вважає, що її краса заслуга багатьох людей, з якими вона працює: редакторів, фотографів, стилістів і ретушерів, вони доводять до ідеалу її фотозображення. Якось в одному з інтерв'ю вона зізналася, що відчуває свою провину перед дівчатами, які розглядають її знімки в журналі: "Я завжди говорю, що я маю інший вигляд, ніж на картинці. Якщо мене посадити в погане освітлення, без зачіски і макіяжу, то це буде недобре. Іноді я прокидаюся, йду в ванну, дивлюся на себе в дзеркало і не впізнаю себе: "Хто це у мене в гостях?". Навіть попри те, що прихильниця органічної їжі вважає, що іноді має поганий вигляд уранці, все ж любить себе природною. У повсякденному житті макіяж майже не наносить, але він їй ні до чого: "рум'яна" на щоках з'являються після прогулянки на велосипеді.


Даутцен Крез без макіяжу
"Іноді я прокидаюся, йду в ванну, дивлюся на себе в дзеркало і не впізнаю: "Хто це у мене в гостях?"
Даутцен Крез і її чоловік Саннері Джеймс збирають ліжко для новонародженої Міллени

Діти – головна і найважливіша частина краси Даутцен Крез: "Я завжди знала, що краса йде зсередини: якщо ти щасливий, ти сяєш. Мені здається, що тільки-но в мене з'явилася сім'я, я стала ще щасливішою. Моя кар'єра навіть стрімко пішла вгору, коли я стала матір'ю. Для мене це є доказом того, що, якщо ти щасливий, то це позитивно на тебе впливає, і люди це помічають".

Популярне на VOGUE