8 парфумів з нотою троянди, які вам точно сподобаються цього року

Парфумери переосмислюють ноту троянди і доповнюють її деревними, пряними, фруктовими та пудровими акордами.

image
Фото: Andrii Shurpin, Valerie Sagura
Стиль: Nataliya Tiuleneva

Флористика

Авторка аромату Дельфін Єльк зібрала розкішний букет, оточивши граську стопелюсткову троянду туберозою й ірисом — їхнє звучання майстриня підкреслила нотами сандалу і моху. Єльк надихалась пустелею, що квітне після сезону злив, вибухаючи міріадами кольорів і ароматів.

Aqua Allegoria Florabloom Forte, Guerlain

На десерт

Аромат La Vie Est Belle, відомий зацукрованим звучанням, у новій інтерпретації Rose Extraordinaire став більш хрустким і свіжим: парфумери Анн Фліпо та Домінік Ропіон аранжували композицію соковитими цитрусовими та прозорими мускусними нотами.

La Vie Est Belle Rose Extraordinaire, Lancôme

Димна суміш

Паризький парфумерний Дім Les Liquides Imaginaires створив складний і звабливий аромат зі спецій (рожевий та чорний перець, кардамон, імбир, ваніль і боби тонка), цитрусових (червоний сицилійський апельсин, грейпфрут, мандарин) та деревних нот гваяка, кедра й ветивера. Увінчує цю піраміду пишна, майже порочна троянда.

Âme Du Coeur, Les Liquides Imaginaires

Замок на пагорбі

Шато де ла Коль Нуар — оповитий плющем палац поблизу французького Грасса, куди Крістіан Діор тікав із Парижа за першої нагоди: вирощувати квіти в саду, робити власну оливкову олію, відвідувати меси в місцевій церкві, влаштовувати свята та годувати павичів. За йго розпорядженням тут посадили тисячі дерев, виноградних саджанців, рожевих та жасминових кущів, лілій та фіалок. Саме сюди до нього в гості навідувалися Жан Кокто, Бернар Бюффе та Марк Шагал. Майстер-парфумер Франсуа Демаші вшанував кутюр'є складною багатошаровою композицією з бучними трояндами сентіфоліями в серці в оточенні нот конвалій, півоній, малини, чорної смородини та меду.

La Colle Noire, Dior

Фаворитка

Навіть наддоза яблука і бергамота не здатна приховати млосного пудрового характеру стиглої троянди. У складній композиції її оточують шафран, герань, кориця і смоли. Шкіряна база створює благородний тривалий шлейф. Здається, цей аромат є даниною моді на тиху розкіш, коли композиція може здаватися дуже лаконічною, проте це простий повсякденний шик, доречний в будь-якій ситуації, від побачення до спортзали.

Overture, Amouage

Юність

Rose Of No Man's Land пахне свіжою трояндою, яка тільки розпускається. В ній — жодного натяку на бабусин комод, давні спогади чи ностальгію за прекрасною епохою — лише захоплення юністю, як її показав Паоло Соррентіно. Троянда в композиції оточена папірусом, амброю та рожевим перцем.

Rose Of No Man's Land, Byredo

Біла троянда, небо блакитне

Аромат Rose Silence від Miller Harris — для пошуку внутрішнього дзену. Він навіть не промовляє, не шепоче, — він огортає білими пелюстками, даючи можливість зосередитись на почуттях і красі навколо. Ідеальний вибір для прозорих осінніх ранків, коли сонце прохолодне, ласкаве та низьке. Текстурні ноти мандарину та пачулів надають йому характеру, не дозволяючи залишатися в тіні.

Rose Silence, Miller Harris

В рожевому світлі

Eau Rose, Diptyque, — канонічний зразок трояндового аромату, який створює парфумерну ілюзію пишного зеленого куща, всіяного пуп'янками, гострими шипами, вирізьбленим листям та великими, як чайні чашки, квітами. Акомпанемент троянді тут складають лічі та червона смородина, герань і жасмін, мускус та білий мед.

Eau Rose, Diptyque

Популярне на VOGUE