"Євробачення – 2023" відбудеться у Великій Британії

Європейська мовна спілка (EBU) та BBC підтвердили, що "Євробачення – 2023" відбудеться у Великій Британії. У 2022 році Україна здобула перемогу на пісенному конкурсі, тому у 2023 році мала б приймати його на своїй території. Однак ухвалено рішення змінити місце проведення в цілях безпеки.

Велика Британія цьогоріч посіла друге місце в конкурсі. Раніше британський прем’єр-міністр Борис Джонсон заявляв, що "Євробачення" має відбутися саме в Україні, однак European Broadcasting Union вирішила інакше. Місто, в якому відбудеться "Євробачення – 2023", виберуть за кілька місяців за допомогою конкурсної процедури. Дати проведення конкурсу також оголосять згодом.

Організатори "Євробачення" зазначили, що впродовж всієї події наступного року всіляко підтримуватимуть Україну та впровадять українські елементи в шоу. Україна, як країна-переможниця "Євробачення – 2022", також автоматично потрапить до фіналу майбутнього конкурсу.

"Ми надзвичайно вдячні, що BBC погодилася провести пісенний конкурс „Євробачення" у Великій Британії у 2023 році, — сказав виконавчий директор „Євробачення" Мартін Остердаль. — BBC уже чотири рази брала на себе зобов’язання провести конкурс замість інших країн-переможниць. Продовжуючи цю традицію солідарності, ми знаємо, що наступного року конкурс продемонструє креативність і майстерність одного з найдосвідченіших суспільних мовників Європи, водночас гарантуючи, що цьогорічні переможці — Україна — будуть відзначені та представлені протягом усієї події".

Популярне на VOGUE