"Honey & Мед": Тіна Кароль представляє любовну баладу

Тіна Кароль випустила ніжну любовну баладу "Honey & Мед". Про створення треку співачка ексклюзивно розповіла Vogue.ua

Нова пісня Тіни Кароль — її звернення до світу, адже вперше у своїй кар’єрі артистка співає двома мовами в одному треку: англійською та українською. Таку музичну експансію Тіна називає своєю місію, адже впевнена: світ має відкрити сучасну українську музику, її мелодику, гармонію, її самобутній характер. "Дуже хочу збудувати містки між Україною та США", — зізнається артистка в розмові з Vogue.ua.

Над треком "Honey & Мед" працювала міжнародна команда. Міксинг і мастеринг треку робив володар 16 премій "Греммі" Джейсен Джошуа, відомий за роботами з Бейонсе, Джастіном Бібером, Мераєю Кері, Джастіном Тімберлейком тощо. Аранжуванням займалась українська команда музикантів. Саундпродюсеркою, авторкою музики та слів є сама Тіна Кароль. В музиці вона поєднала сучасне звучання та мінорні ноти, за які відповідає скрипкова партія.

Зйомки кліпа в Лос-Анджелесі

Артистка зізнається: із цим треком нарешті "ожила" та почала писати музику, адже в перші місяці повномасштабної війни ніби завмерла. "До війни я була готова як керівниця бізнесу, як мати — але точно не як співачка, не як творча людина, — зізнається Тіна Кароль. — Пам’ятаю, що спочатку голос взагалі не звучав від постійних емоційних гойдалок. Я співала зовсім не так, як можу, ніби просто замовчала. Почала створювати нову музику тільки в листопаді. Проте захоплююсь тими, хто зміг одразу трансформувати біль у творчість — в моєму плейлисті дуже багато українських пісень, які створені за цей рік".

Vogue UA ексклюзивно публікує знімання Тіни Кароль, яке було зроблено в знакових місцях Києва на честь виходу кліпа

Знімання кліпу на пісню "Honey & Мед" проходили у Лос-Анджелесі. Кліп зафільмував український режисер Генрі Ліпатов, якому світову славу принесли відеороботи з Емінемом, Дженніфер Лопес, 50 Cent і багатьма іншими. Образ Тіни в кліпі значно відрізняється від того, в якому ми звикли бачити поп-артистку на відео — у вінтажному вбранні Tom Ford та Gucci. В кадрі, гуляючи на березі океану, Тіна кутається в затишну ковдру. Це випадкова ковдра з готельного номеру, в якому жила Тіна.

"Я не хотіла, щоб модні образи відволікали від суті. Думаючи над костюмами, ми шукали метафору, яка може передати мій стан — ніби я сховалася. І так я зрозуміла, що хочу накритися ковдрою — для мене це ковдра надії".

Vogue UA ексклюзивно публікує знімання Тіни Кароль, яке було зроблено в знакових місцях Києва на честь виходу кліпа

"Honey & Мед" — відео ніжне, ліричне. Тіна каже: хотіла, аби кліп став натхненням. "Адже час жорстокий, ми вимушено стали закритими, холодними. Хотілося додати цій весні трохи ніжності".

Артистка зізнається, що цей трек — тільки перший крок на шляху до того, аби про українську музику говорили у світі. "Хочу, щоб американці слухали нашу мелодійну музику і казали: о, як круто! Немає зараз більш мотивованої нації, ніж українці — тому впевнена, про нас дізнається увесь світ. Серце планети б'ється в Україні".

Прем’єра кліпа відбувається в особливий для Тіни Кароль день: 28 квітня — день пам’яті її чоловіка Євгена Огіра, який пішов з життя рівно 10 років тому, 28 квітня 2013-го. "Євген завжди хотів, аби я не зупинялась, аби співала та звучала. І цей кліп — ніби моє звернення до нього: "Дивись, я можу""…

Фото: Michael Fedorak

Популярне на VOGUE