Гурт Ziferblat представив пісню "Літаки", присвячену мирному майбутньому

Молодий український гурт Ziferblat, який цьогоріч став справжнім відкриттям Нацвідбору на "Євробачення", представили нове відео "Літак". Зворушлива чорно-біла робота присвячена майбутньому України та мирним часам, які обов'язково настануть, зізнаються учасники гурту.

Літаки — це перша пісня Ziferblat, написана під час великої війни. У кліпі, який зняв режисер Ілля Дуцик, кілька десятків українських танцівників розігрують хореографічний перформанс, який метафорично зображує наше сьогодення. "Це пісня про майбутні мирні часи, які, можливо, настануть, — розповідає соліст гурту Даниїл Лещинський. — Про тих, хто колись дивитиметься на чисте безпечне небо і навіть не уявлятиме, що буває якось інакше. Коли перечитую текст, уявляю такий собі магічний телефон, який дозволить сьогодні поспілкуватись з людиною утопічного майбутнього. Увесь світ такий самий, а чорнять його тільки деталі".

Про гурт Ziferblat заговорили у 2023 році, коли музиканти випустили дебютний альбом "Перетворення". Тоді вони стали переможцями в категорії "Найкращі нові імена альтернативної музики" премії "Музвар", а восени були номіновані у трьох категоріях на премію Megogo — "Альтернативний Інді-артист року/-ка року", "Кліп року" та "Альбом року". На початку 2024 гурт зайняв друге місце у змаганні за право представляти Україну на Євробаченні з піснею "Place I Call Home".

Навесні гурт Ziferblat вирушає у всій перший великий всеукраїнський тур Україною, який розпочнеться 8 квітня в Ужгороді.

Популярне на VOGUE