5 артистів, заради яких варто піти на Strichka Festival 2019

У Києві на території колишньої фабрики стрічок 18 травня відбудеться шостий фестиваль сучасної електронної музики "Стрічка".

image

Традиційно Strichka Festival займе практично всю територію за адресою Нижньоюрківська, 31. Для проведення заходу тривалістю в добу обладнають сім танцювальних майданчиків, які зможуть вмістити близько 3000 гостей. Масштаби і рівень фестивалю гідно оцінили у світі. Одне з найавторитетніших музичних видань Resident Adviser внесло "Стрічку" у список найкращих електронних фестивалів року. І не дивно, адже у значний лайн-ап Strichka Festival 2019 входять понад 40 артистів різноманітних жанрів, рівня популярності та географії. Vogue UA розповідає про п'ять з них, заради яких варто відвідати Strichka.

Ross From Friends

Ross From Friends або Фелікс Клері Узеролл – британський продюсер, якому лише 24 роки. Його музичний стиль – це свого роду дистиляція різноманітних впливів: від культури хіп-хопу до євробіту 1980-х років і Hi-NRG, які перетворюються в відмінну танцювальну музику.

Фелікс випустив дебютний альбом лише рік тому, в червні 2018-го, але популярним став ще до першого великого релізу. Музикант розділив час між створенням музики в групах і сольною кар'єрою, так працював під безліччю різних псевдонімів, перш ніж стати Ross From Friends 2012 року. За цей час він виступив ледь не на всіх культових майданчиках і фестивалях світу: від легендарного берлінського Berghain до каліфорнійського Coachella.

Paranoid London

Лондонський дует Paranoid London утворився 2007 року. Квінн Валлі і Герардо Дельгадо почали свою кар'єру з релізу We make acid з відсиланням до американської електроніки 1980-х років. З тих пір Paranoid London самостійно випустив ряд популярних андеграундних пластинок. Головна особливість їх музики – незворушний вокал. Незважаючи на досить специфічну комбінацію, музика дуету звучить мінімалістично і вельми естетично. Для електронної музичної культури, яка стає все більш нагромадженою, позбавленою смаку і часто нестерпною, британський Paranoid London – це свіжий ковток повітря.

Axel Boman

Швед Аксель Боман зробив прорив зі своїм EP Holy Love на Pampa Records 2010 року, де пісня Purple Drank стала хітом на сцені гаус-музики. Створивши собі репутацію на невеликій, але дуже доброзичливій клубній сцені Стокгольма, його швидко визнали одним з найбільш вмілих та найкрасивіших діджеїв Швеції. Він з'являється на обкладинках журналів і стає привабником будь-якого місця, куди волітиме приїхати, в тому числі фестивалів – і далеко не тому, що його ім'я починається на букву "А".

Його популярність пояснює не лихе і постійно усміхнене обличчя, а робоча етика, яка зробила його одним з найбільш затребуваних діджеїв у сфері гаус-музики. Аксель гастролює по всьому світу з неймовірною швидкістю, при цьому у нього плідний графік релізів. Але найбільше його музику люблять за те, які відчуття вона викликає. Боман вміє грати не тільки з бітами і звуками, але і з емоціями і людською свідомістю.

Norm Talley

Теллі народився і виріс у Детройті в кінці 1960-х. Пристрасть Норма до музики почалася в ранньому віці. До 13 років різноманітний музичний світогляд хлопчика складався з диско, прогресиву, джазу. З середини 1980-х років він і його друзі просували діджеїнг і продакшн, який плавно інтегрували в культуру диско, гаусу і техно Motown Records. Тому не дивно, що за всі ці роки ім'я Теллі стало прозивним. І послухати його діджей-сет на фестивалі "Стрічка" – must do.

Burnt Friedmann

Бернд Фрідман – один з найбільш авторитетних і високо оцінених електронних музикантів у Німеччині, чия кар'єра триває майже 40 років. Протягом свого творчого шляху він завжди досліджував нові музичні території і дарував світові інновації. Незмінна мета Фрідмана – усунути забобони людей, пов'язаних з електронікою. У міру своєї майстерності і універсального музичного словника він свідомо дистанціювався від побитих формул західноєвропейської і англо-американської популярної музики. Він завжди прагне внести вклад у щось зовсім нове і вважає, що єдиний спосіб зробити це – забути все що ти чув, знав і вчив. Ні на що не схожа музика, яка непідвладна класифікації. Live-виступи німця безсумнівно здивують кожного.

Популярне на VOGUE