Vogue.ua знайшов неочевидні рецепти з буряком, які допоможуть поглянути на цей овоч по-новому. Вашій увазі пропонуємо солодкі капкейки, затишні слойки і ранкові тости.
Ці капкейки — здорова альтернатива звичайним кексам і маффінам. Буряк тут привертає увагу своєю природною солодкістю і радує красивим кольором.
Інгредієнти:
¼ склянки замороженої малини;
1 ¼ склянки борошна;
¼ склянки порошку какао;
¾ ч. л. розпушувача;
¼ ч. л. харчової соди;
½ ч. л. солі;
200 г вареного буряка;
¾ склянки цукру;
¼ склянки сафлорової олії;
1 яйце;
1 ч. л. ванілі;
½ склянки вершків;
125 г вершкового сиру;
½ склянки цукрової пудри.
Приготування:
Капкейки:
- Розігрійте духовку до 200 ° C.
- Підготуйте форму для кексів, змастивши 12 паперових вкладинок олією.
- У великій мисці змішайте борошно, какао, розпушувач, харчову соду і сіль.
- Зробіть пюре з буряка з допомогою блендера або кухонного комбайна.
- Збийте цукор з олією до однорідної маси за допомогою міксера.
- Додайте яйце, буряк і ваніль і перемішайте до однорідної маси.
- Поступово додавайте сюди змішані борошно, какао, розпушувач, харчову соду і сіль. Потім влийте половину вершків.
- Розподіліть тісто по формах, заповнюючи їх на ¾.
- Випікайте капкейки 20-25 хвилин, перевіряючи тісто на готовність дерев'яною паличкою.
- Готові капкейки потрібно повністю остудити перед нанесенням крему.
Крем:
- Для приготування крему зробіть пюре з малини за допомогою сита. До малинового пюре додайте вершковий сир і цукрову пудру. Перемішайте до однорідної маси.
- Викладіть крем на остиглі капкейки.
Авторкою цієї закуски є Марта Стюарт, відома американська експертка в галузі домоводства. Звучить серйозно, а насправді цю просту страву реально приготувати за 15 хвилин і здивувати гостей.
Інгредієнти:
1 лист замороженого листкового тіста (розморозити і розрізати на 6 кругів);
¾ склянки дрібно натертого чеддера;
1 невелике яблуко (нарізати тонкими скибочками);
1 невеликий буряк (очищений і дуже тонко нарізаний);
Сіль і мелений чорний перець;
½ ч. л. свіжого листя чебрецю.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200° C.
- Викладіть кружечки тіста на деко з пергаментом і зробіть кілька проколів у тісті за допомогою виделки.
- На тісто викладіть трохи сиру, потім 2-3 скибочки яблука і 2-3 скибочки буряка. Зверху присипте сиром, що залишився.
- Додайте сіль, перець і чебрець.
- Випікайте 13-15 хвилин, щоб тісто набуло золотаво-коричневої скоринки і піднялося.
- Подавайте слойки теплими.
Ще один рецепт від Марти Стюарт як доказ того, що кулінарія може бути простою і зручною. Всього три основних інгредієнта, а на виході тости мають вигляд витвору високої кухні.
Інгредієнти:
4 середніх буряка з листям (воно знадобиться);
1,5 ст. л. оливкової олії;
1 ч. л. меленої кави;
Сіль і мелений перець;
1 зубчик часнику (дрібно нарізати);
½ склянки свіжої рікоти;
4 шматки цільнозернового хліба (зробити тости);
Часточки лимона (для сервірування).
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200° C.
- Помийте буряк і викладіть його на деко у формочки з фольги.
- Збризніть буряк оливковою олією і кавою, приправте сіллю і перцем.
- Щільно загорніть буряк у фольгу і випікайте близько 60 хвилин (поки ніж не буде легко розрізати буряк).
- Дайте буряку охолонути і видаліть шкірку.
- У великій сковорідці на середньому вогні розігрійте олію.
- Викладіть часник і тушкуйте його близько хвилини, до появи аромату.
- Викладіть на сковорідку листя і стебла з буряка, приправте їх сіллю і перцем. Готуйте, постійно помішуючи, до м'якості (близько 4 хвилин).
- На поверхні тосту розподіліть рікоту, потім викладіть зелень і буряк.
- Приправте сіллю і перцем, збризніть олією.
- Подавайте тости з часточками лимона.
Bon appetit!