"Ромом глінтвейн не зіпсуєш", – напевно, подумав хтось колись в глибокому жовтні. Хлюпнув в келих і не помилився. Зважаючи на різноманітність і химерність рецептів приготування глінтвейну, разом з пряним гарячим вином доречне все, що любимо – навіть кава і лаванда.
1 пляшка улюбленого вина
3 ст. л. меду або цукру
3-4 бутончики гвоздики
паличка кориці
100 мл рому
1 очищений апельсин
1 ст. л. тертого імбиру
Вино з часточками апельсина, гвоздикою, корицею та імбиром прогрівати на середньому вогні 15 хв., але не доводити до кипіння. Зняти з вогню, додати мед або цукор і влити ром.
1 пляшка улюбленого вина
100 мл бурбона
4 ст. л. меду
1 нарізане слайсами яблуко
паличка кориці
1 \ 2 ч. л. подрібненої лаванди
Вино з яблуком, корицею і лавандою прогрівати на середньому вогні 15 хв., але не доводити до кипіння. Зняти з вогню і додати мед і бурбон.
1 пляшка улюбленого вина
1 \ 2 лимона
1 апельсин
1 еспресо
100 г цукру
щіпка кориці, мускатного горіха
2-3 бутончики гвоздики
Вино з кавою, слайсами лимона, апельсина, цукром, корицею, мускатним горіхом і гвоздикою прогрівати на середньому вогні 15 хв., але не доводити до кипіння.