Нові рецепти: 3 нестандартні лимонади, які потрібно спробувати цього літа

В особливо спекотні літні періоди хочеться мати поруч максимально прості й ефективні засоби, які допоможуть освіжитися й прийти в себе. Ми знайшли три нетипові лимонади, які зроблять приємнішими ці спекотні дні й не будуть важкими в приготуванні.

imagePhoto: Getty Images
Лимонад-гриль з лимоном і чебрецем

Найвигадливіший рецепт, який потребує трохи часу, терпіння й зусиль. Якщо зважитеся на експеримент, то подавайте цей напій до врочистого недільного обіду, щоб виправдати зусилля.

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

15 стручків свіжого чебрецю;

2 склянки води;

1 склянка цукру;

9 лимонів середнього розміру;

¼ склянки меду;

¼ ч. л. мигдалевого екстракту;

5 склянок холодної води.

Приготування:

  1. У невеликій мисці замочіть гілочки чебрецю в одній склянці води. Тим часом підготуйте лимони: на тарілку висипте ¼ склянки цукру й "занурте" в нього половинки часточок лимона з обох сторін.

  2. Смажте лимон на грилі 1—2 хвилини (або до рум’яної шкірки). Потім злийте воду із чебрецю й теж обсмажте гілочки на грилі до злегка коричневої шкірки.

  3. У невеликому сотейнику змішайте склянку води, меду й цукру, що залишився. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння, щоб цукор розчинився. Зніміть суміш із вогню. Додайте підсмажені гілочки чебрецю й мигдальний екстракт. Готовий сироп відставте на годину, а потім вийміть з нього гілочки чебрецю.

  4. Поки сироп настоюється, вичавіть лимонний сік (потрібно 1—1,5 склянки соку) і процідіть його. У великому глечику змішайте 5 склянок холодної води, сироп і лимонний сік. Подавайте лимонад з льодом.

Лимонад з морквою й апельсином

Це, напевно, найнесподіваніше поєднання. Прихильники морквяного соку будуть у захваті, а недоброзичливці, можливо, дадуть моркві шанс. Рецепт лимонаду без цукру, тож використовуйте улюблений підсолоджувач на власний смак.

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

6 великих морквин (помити й видалити зелену частину);

2 апельсини (очистити від шкірки);

2 лимони (очистити від шкірки);

1 свіжий корінь імбиру (опціонально).

Приготування:

  1. Помістіть всі інгредієнти в соковичавницю. Якщо у вас немає соковичавниці, то скористайтеся блендером, а потім процідіть отримане пюре через сито або марлю.

  2. Якщо лимонад вийшов дуже густим, то додайте до нього воду.

  3. Подавайте напій з льодом.

Кавуновий лимонад

Коли прийде сезон кавуна, можна буде зробити свій варіант содової. Виявляється, для цього потрібно мінімум інгредієнтів і не потрібен цукор.

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

2 склянки кавуна (нарізати кубиками);

3 лимони;

¼ чашки підсолоджувача (на вибір);

1 л мінеральної води.

Приготування:

  1. Подрібніть кавун і лимони за допомогою соковичавниці або блендера.

  2. Додайте до отриманої суміші підсолоджувач і мінеральну воду.

  3. Насолоджуйтеся.

Популярне на VOGUE