Цей ніжний салат, який створив шеф паризького ресторану Pouliche Амандін Шаньо, простий у виготовленні, але гідний білої скатертини й найкращого приладдя.
3 молоді білі кабачки;
2 ківі;
цвіт акації для прикрашення (можна замінити на цвіт жасмину, руколи, парасольки розквітлого кропу або пелюстки ромашок);
50 мл білого бальзамічного оцту;
1 ст. л. оливкової олії.
Сіль і перець за смаком.
Напередодні приготування змішайте оцет і цвіт у скляному посуді й залиште на ніч у темному місці, а вранці процідіть.
Наріжте білий кабачок (його смак легший і солодший, ніж у цукіні з темною шкіркою) дуже тонкими слайсами й викладіть на блюдо. Зверху викладіть слайси ківі й прикрасьте цвітом. Приправте квітковим оцтом, ароматною оливковою олією, перцем і морською сіллю.
Текст: Jade Simon
За матеріалами vogue.fr