Крижане рожеве вино таке доречне в спекотний день! Ніжне, "кришталеве", ароматне... На тлі аристократичних джентльменів — червоного й білого — рожеве здається пустотливим дівчиськом. Vogue UA підготував абетку рожевого вина.

АПЕРИТИВ: рожеві вина зазвичай використовують у ролі аперитиву. Добре вони доповнюють також страви з риби й морепродуктів.
АРОМАТ рожевого вина може мати нотки полуниці, грейпфрута, малини, червоної смородини, мигдалю й липи.
БУКЕТ і смак рожевого вина подібні до білого, а колір наближений до червоного.
ІГРИСТЕ рожеве — універсальне вино, яке подають до будь-яких страв.
ЧЕРВОНІ сорти винограду використовують для виробництва рожевого вина.
МОЛОДЕ рожеве вино краще витримане за смаковими якостями. Тому пити його бажано впродовж двох років після розлиття в пляшки.
ПРОВАНС є центром виробництва третини всього рожевого вина світу.
"РОЗЕ" — так називають рожеве вино у Франції, "розаду" — в Іспанії, а в Америці — "блаш".
ТИРАМІНів — речовин, що містяться в червоному вині й можуть спричинювати головний біль після кількох зайвих келихів, немає в рожевому.
КОЛІР вина залежить від часу контакту соку з виноградною шкіркою, а також від сорту винограду й терміну витримки.