Королівські різдвяні традиції, які ніколи не змінюються

Створені вручну різдвяні листівки, святкова гра в футбол, шведський стіл з індичкою – Vogue.ua розповідає, яке Різдво у британської королівської сім'ї з року в рік.

Різдвяні листівки

Щороку королева Єлизавета II і герцог Единбурзький відправляють близько 900 вітальних листівок, підписаних особисто. Зазвичай, королева починає їх підписувати на борту Royal Yacht Britannia влітку і закінчує вже в замку Балморал, де королівська сім'я зустрічає осінь, потім вони вирушають на підпис до Філіпа.

Різдвяна листівка, 1956 рік
Приватний шопінг

Щоб королева Єлизавета II змогла купити подарунки для своїх близьких в призначений час, універмаг Harrods закривається. Різдвяний шопінг у її Величності, таким чином, виходить без черг і передсвяткової штовханини.

Порядок прибуття в Сандрінгем

Члени британської королівської сім'ї, запрошені в Сандрінгем (саме в цій резиденції королева проводить зимові свята вже багато років) для святкування Різдва королевою і герцогом Единбурзьким, отримують точні вказівки щодо дня та часу свого прибуття. Це пов'язано з тим, що Її Величність не хоче, щоб всі приїжджали в один і той же час. Дата відображає статус в сім'ї: молодші члени прибувають першими, а найстарші – останніми.

Королева Єлизавета ІІ після свого різдвяного звернення, 1957 рік
Різдвяний футбол

Згідно з королівськими різдвяними традиціями, герцог Кембриджський і герцог Сассекський грають в футбол з співробітниками Сандрінгему. В основному вони грають в протилежних командах, але час від часу герцоги можуть забивати голи і в одній команді.

Подарунки

У британській королівській сім'ї подарунки приносять в переддень Різдва (це німецька традиція, введена принцом Альбертом). Згортки кладуть на столи, щоб кожен член відкрив свій в Різдво після чаю, після того, як герцог Единбурзький подасть спеціальний знак кивком голови.

Королева Єлизавета ІІ отримує подарунки від дітей після церковної служби в Сандрінгемі, 2012 рік
Різдвяна вечеря

Як тільки всі члени сім'ї прибувають в Сандрінгем в переддень Різдва, головна різдвяна ялинка в будинку отримує свої останні прикраси, остаточним декором, як правило, займаються наймолодші Віндзори. Після обміну подарунками і декору дерева, всі переодягаються для офіційної вечері напередодні Різдва. Її Величність очікує, що гості дотримаються дрес-коду з позначкою black tie.

Різдвяна служба в Сандрінгемі

Це було б не Різдво, якби королівська сім'я пропустила щорічну службу в церкві Святої Марії Магдалини в Сандрінгемі. Щороку королева вирушає до церкви і отримує Причастя в приватному порядку вранці перед службою.

Британська королівська сім'я перед різдвяною службою, 2017 рік
Різдвяний обід

У традиційне меню різдвяного обіду в Сандрінгемі входять: салат з креветок, смажена індичка і гарніри, а також святковий пудинг з маслом і бренді.

ЇЇ Величність Королева Єлизавета Друга, 2017 рік
Різдво

Різдвяне послання королеви, яке транслюється в 52 країнах Співдружності, є традицією, що спочатку називалась "Різдвяне послання короля". Король Джордж V був першим монархом, чиє звернення транслювали по радіо 1932 року. Тепер послання королеви передають по телебаченню на каналах BBC, ITV, Sky 1 і Sky News (і на BBC Radio 4) щороку. Різдвяну промову, зазвичай, записують за кілька тижнів до Різдва, і навіть королівська родина сама сідає за стіл тільки після того, як вся країна побачить свою королеву.

За матеріалами tatler.com

Популярне на VOGUE