Один з найкращих барменів Києва, Максим Рябець спеціально для Vogue.ua приготував 3 легкі коктейлі для міжсезоння. Перші два – аперитивні коктейлі, які цілком доречно випити під час обіду, а третій – сучасний twist на стару класику.
Коктейль дістав таку назву на честь братів Барб'єрі, які 1919 року в Італії придумали аперитив Aperol. Легкий аперитивний коктейль в авторській версії Максима Рябця.
Складові:
50 мл аперолю
100 мл грейпфрутового фрешу
50 мл брют (або будь-яке сухе ігристе вино)
У шейкер додаємо 2/3 льоду, апероль і фреш. Інтенсивно збовтуємо – за цей час інгредієнти набирають кисню і стають більш повітряними. Подаємо коктейль на лід, перед цим обов'язково охолоджуємо посуд. Завершуємо ігристим вином, а в ролі декору використовуємо оливки і дольку грейпфрута.
Refreshing (освіжаючий): 3
Spiritious (спиртовий): 2
Bitter (гіркий): 1
Citrusy (цитрусовий): 2
Техніка: shake
Келих: highball
Гарнір: grapefruit peel, olives
Коктейль, який завжди подавали в опері Копенгагена. Максим готує його за класичним рецептом – в оригінальному коктейлі було тільки два інгредієнти, які не змінилися до сих пір. Напій належить до типу "all day cocktail", тому його можна пити в будь-який час доби.
Складові:
50 мл джину Hendrick's
100 мл лимонаду з троянди
У келих виливаємо джин, додаємо лимонад і прикрашаємо пелюсткою троянди, рекомендовано в тон до лимонаду.
Refreshing (освіжаючий): 3
Spiritious (спиртовий): 2
Bitter (гіркий): 1
Citrusy (цитрусовий): 3
Техніка: build
Келих: wine glass
Гарнір: rose leaf
Це варіація знаменитого коктейлю Moscow mule, який придумали в 1940-і роки в США для популяризації горілки. Він складався з трьох інгредієнтів: горілки, імбирного пива і свіжовичавленого лаймового соку. Максим пропонує варіант Mezcal mule, в основі якого мескаль – напій, який отримують шляхом дистиляції ферментованого соку агави.
Складові:
50 мл мескалю
100 мл імбирного пива
Лаймовий фреш за смаком (Максим рекомендує 30 мл, щоб максимально освіжав)
Беремо мескаль, додаємо лаймовий фреш (побільше для свіжості напою) і завершуємо все це імбирним пивом. Змішуємо. Як декор використовуємо листя шпинату.
Refreshing (освіжаючий): 3
Spiritious (спиртовий): 1
Bitter (гіркий): 2
Citrusy (цитрусовий): 3
Техніка: build
Келих: copper cup
Гарнір: lime twist, spinach leaf
Фото: Марія Павлюк
Текст: Дарія Слободяник