Автор кулінарного блогу lacake.com.ua Антоніна Латайко продовжує ділитися з vogue.ua простими рецептами. Цього разу знайомимося з трьома рецептами песто, який стане ідеальним доповненням до пасти, хліба, м'яса, сезонних томатів та інших овочів.
Ингредієнти:
50 г базиліку;
30-40 г кедрових горішків;
30-40 г пармезану;
80-100 г оливкової олії extra-virgin;
1 зубчик часнику;
Сік часточки лимона.
Приготування:
Класичний соус песто готують у ступці. Вручну подрібнюється свіже листя зеленого базиліку (без стебел), кедрові горішки, трохи пармезану, часнику і оливкової олії. Це, безумовно, допомагає максимально зберегти аромат і насичений смак усіх складових, але потребуватиме певних зусиль і часу.
Швидкий варіант дозволяє закинути всі інгредієнти разом і одночасно в чашу блендера і подрібнити до однорідного стану. Я навіть не зважую сир, горішки та оливкову олію. Все на око. Великий пучок часнику, жменю горішків, кілька шматочків пармезану, щіпка солі і сік часточки лимона. Оливкової олії додаю доти, доки не отримаю потрібну консистенцію. Але в цілому варто пам'ятати, що песто досить густий соус.
Цікавим виходить варіант песто з волоськими горіхами замість кедрових. До нього я ще додаю жменю петрушки і заміняю частину оливкової олії на олію з виноградних кісточок.
У цьому варіанті песто виходить дуже ніжної кремової консистенції завдяки використанню горішків кешью.
Ингредієнты:
50 г базиліку;
50 г горіхів кешью;
80 г оливкової олії extra-virgin (або олії з виноградних кісточок);
Дрібка солі;
Сік часточки лимона.
Приготування:
Велику жменю горіхів залити теплою водою, залишити на 15 хвилин. Злити воду і збити в блендері разом з листям базиліку, оливковою олією, дрібкою солі і 1 ст.л. лимонного соку.
Песто чудово зберігається в холодильнику. Перелийте його в баночку. Злегка збризніть поверхню оливковою олією, щоб соус не темнів.