Представляємо три дуже прості шоколадні торти від французьких майстрів кондитерського мистецтва — Філіппа Контічіні, Сіріла Ліньяка і Жана-Франсуа П’єжа. Тому що складно зіпсувати масло, цукор і шоколад.
Інгредієнти:
100 г темного шоколаду;
50 г молочного шоколаду;
115 г вершкового масла;
120 г яєць (2-3 яйця залежно від розміру);
55 г цукрової пудри;
45 г борошна (Т55);
15 г каштанового борошна.
Дрібка солі.
Приготування:
Розтопіть шоколад з маслом. Тим часом збийте яйця із цукром у великій мисці й додайте борошно. Потім додайте розтоплений шоколад і дрібку солі. Змішайте всі інгредієнти до консистенції пасти. Вилийте тісто в присипану борошном форму для кексу. Випікати треба 25 хвилин за температури 160 °C. Подавати торт можна гарячим або теплим.
Інгредієнти:
250 г м’якого вершкового масла + ще трохи, щоб покрити форму для кексу;
160 г борошна + ще щіпка, щоб покрити форму для кексу;
250 г шоколаду;
250 г яєць;
150 г цукрової пудри.
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 °C. Покрийте форму для випікання вершковим маслом і присипте борошном. Розтопіть шоколад і додайте вершкового масла. Збийте суміш, потім яйця із цукром. Змішайте дві отримані суміші, а потім додайте борошно й змішайте все до однорідної маси. Викладіть тісто в підготовлену форму і випікайте 30 хвилин.
Інгредієнти:
250 г темного шоколаду (50%);
250 г м’якого вершкового масла + ще трохи, щоб покрити форму для кексу;
5 яєць кімнатної температури;
20 г цукрової пудри;
120 г кондитерського цукру;
90 г рисового борошна.
Приготування:
На водяній бані за 50 °C розтопіть вершкове масло й шоколад. Збийте разом яйця, цукрову пудру й кондитерський цукор. Повільно додайте розтоплені масло й шоколад. Просіваючи, додайте в суміш рисове борошно і збийте масу вінчиком. Попередньо нагрійте духовку до 170 °C. Викладіть суміш у підготовлену форму й випікайте торт 9 хвилин.
За матеріалами vogue.fr