Артишоки: 3 рецепта для вишуканої вечері

Артишоки, які справедливо вважаються делікатесом, доступні в Італії майже цілорічно. Щоб зробити цю осінь особливішою, vogue.ua зібрав три рецепта з артишоками, які привнесуть частку шику на кожен стіл.

imagePhoto: Getty Images
Салат з артишоками, селерою і пармезаном
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

3 ст. л. оливкової олії;

3 ст. л. лимонного соку;

Сіль і мелений чорний перець;

12 маленьких артишоків з обрізаними стеблами;

1 склянка дрібно нарізаної селери;

3 ст. л. посіченої петрушки;

2 ст. л. нарізаної свіжої м'яти;

50 г пармезану.

Приготування:

Тушковані артишоки з помідорами і м'ятою
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

1 банка очищених помідорів;

1,5 склянки сухого білого вина;

0,5 ч. л. подрібнених пластівців сушеного чилі;

2 ч. л. солі (плюс ще щіпка);

1 склянка оливкової олії;

12 засолених філе анчоусів (промити і висушити);

8 зубчиків часнику;

1 склянка листя м'яти;

6 середніх артишоків;

2 лимона (розрізати навпіл).

Приготування:

Вершковий суп з артишоків з прошутто
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

На 12 порцій.

50 г прошутто;

1,5 ст. л. оливкової олії;

2 склянки нарізаної цибулі порею;

6 зубчиків часнику (подрібнити);

1 велика картоплина (очистити і нарізати кубиками);

600 г серцевини артишоку;

4 склянки несолоного курячого бульйону;

⅔ склянки вершків;

¾ ч. л. солі;

½ ч. л. свіжомолотого чорного перцю;

1,5 ст. л. вершкового масла;

3,5 ч. л. оцту;

2 ч. л. свіжого листя чебрецю.

Приготування:

Популярне на VOGUE