Члени сім'ї Міссоні зібрали свої улюблені рецепти в одній кулінарній книзі, присвяченій італійській кухні. Vogue UA вибрав рецепти чотирьох страв, які варто спробувати цього літа.
Інгредієнти (6-8 порцій):
6 очищених і порізаних апельсинів
6 очищених і порізаних грейпфрутів
6 чайних ложок коричневого цукру
1 гілочка свіжої м'яти
жменя очищеного мигдалю
Рецепт:
Візьміть четвертини апельсинів і грейпфрутів, та вичавіть соки. Додайте коричневого цукру. Потім додайте м'яту і мигдаль. Помістіть салат в холодильник на одну годину і подавайте холодним.
Інгредієнти (4 порції):
200 г польового салату
половина курки
2 нарізані головки білої цибулі
2 моркви
2 стебла селери
1 чайна ложка чорного перцю
1 столова ложка майонезу
2/3 чайної ложки цільнозернової гірчиці
2 столові ложки оливкової олії
1 чайна ложка лимонного соку
насіння граната
морська сіль
Рецепт:
У велику каструлю покладіть цибулю, моркву, селеру, сіль, перець і курку. Додайте воду, щоб каструля була заповнена на 2/3, накрийте кришкою і готуйте протягом трьох годин. Покладіть салат в миску і вимийте листя. Рвати його не потрібно. Дістаньте відварену курку, видаліть кістки і наріжте м'ясо на дрібні шматочки. Додайте майонез і гірчицю до курки. В окремій тарілці змішайте оливкову олію і лимонний сік. Потім додайте морську сіль і змішайте все з салатом. На велику тарілку помістіть приправлений салат, а потім курку. Прикрасьте насінням граната і подавайте на стіл.
Інгредієнти (8 порцій):
2 великих яйця
240 мл жирного молока
30 г пармезану
120 г панірувальних сухарів
16 шматочків хліба
1 велику кулю моцарели буффало
8 анчоусів в оливковій олії
240 мл оливкової олії
Рецепт:
У мисці збийте яйця і відкладіть в сторону. У другій мисці змішайте пармезан і молоко. В окрему тарілку висипте панірувальні сухарі. Видаліть кірки з хліба, вони вам не знадобляться. Розріжте моцарелу на 8 тонких шматочків. Помістіть шматочок моцарели і анчоуса між двома шматочками хліба. Стисніть "сендвіч", промокніть його в суміші молока і пармезану, а потім обваляйте в панірувальних сухарях. На гарячу сковороду додайте оливкову олію. Візьміть кожен з бутербродів і обсмажуйте протягом 3-4 хвилин з кожного боку до золотистого кольору. Подавати гарячими.
Інгредієнти (6 порцій):
500 г свіжого шпинату
1,3 кг рікоти
3 яйця
120 г борошна
1 столова ложка мускатного горіха
морська сіль і білий перець
1 упаковка масла
6 свіжих листків шавлії
тертий пармезан
Рецепт:
Вимийте листя шпинату. У каструлю з киплячою водою додайте шпинат і варіть протягом двох хвилин, поки він не стане м'яким. Злийте в друшляк. Руками скрутіть шпинат в кульки, при цьому стискаючи його, щоб позбутися зайвої води. Помістіть шпинат у великий рушник і викрутіть, щоб позбутись води повністю. На кухонному комбайні дрібніть шпинат, поки не отримаєте однорідну консистенцію. Додайте рікоту, яєчні жовтки, борошно, мускатний горіх, морську сіль і білий перець. Все перемішайте. Покладіть трохи борошна на робочу поверхню і зробіть маленькі кульки з сировини, змішуючи з борошном, щоб кульки були товщиною близько 4 см. Обваляйте в борошні і покладіть на деко. Велику каструлю солоної води доведіть до кипіння. Додавайте ньокки по одному протягом 2-3 хвилин і діставайте їх по одному. У сковороді на середньому вогні розтопіть масло і додайте шавлію. Готуйте 2-3 хвилини, потім зніміть з вогню. Покладіть 5-6 ньокків на тарілку, посипте пармезаном і додайте шавлієвий соус. Страву подавати гарячою.