Готуємо вдома: 3 класичних рецепта італійської кухні

LIFE
12 вересня 2021

Класичний рецепт болоньєзе можна урізноманітнити анчоусами і селерою; тортеліні можуть перенести в дитинство і викликати почуття ностальгії, завдяки ніжному тісту і кремовій текстурі шпинатної начинки; а морська подача спагеті з креветками в дуеті з гарбузом — смачна сміливість, з якою хочеться зустріти цю осінь. Пропонуємо зануритися в італійський настрій і спробувати ці рецепти пасти, які є незаперечною класикою і при цьому мають свій унікальний шарм.

Болоньєзе

Шеф-кухар Паола Топпі просто взяла класичний рецепт і приготувала його по-своєму.

Інгредієнти:

500 г свинячо-яловичого фаршу;

250 мл курячого або овочевого бульйону;

200 г пармезану;

½ склянки бренді;

½ склянки мадери;

50 мл оливкової олії;

50 г вершкового масла;

1 нарізаний зубчик часнику;

1 нарізаний червоний перець чилі;

1 нарізаний анчоус;

1 упаковка помідорів чері (нарізати навпіл);

1 невелика цибулина (нарізати кубиками);

1 невелика морквина (нарізати кубиками);

1 стебло селери (нарізати);

12 листочків базиліку;

500 г пасты (на фото папарделле);

сіль і перець за смаком.

Приготування:

Тортеліні зі шпинатом і пармезаном

Шеф-кухар Марчелло Фаріолі відтворює дух свого рідного міста Руб’єри на півночі Італії в більшості своїх страв. Ці тортеліні одна з них.

Інгредієнти:

На 6 порцій (50 тортеліні)

Для тіста:

500 г борошна;

4 яйця;

3-4 яєчних жовтка.

Для начинки:

250 г Parmigiano Reggiano;

750 г замороженого шпинату;

10 г часнику;

70 мл молока;

100 г панірувальних сухарів;

1 яйце;

рослинна олія;

сіль за смаком.

Приготування:

Тісто:

Начинка:

Тортеліні:

Спагеті з креветками, гарбузом, білим вином і рожевим перцем

Ще один рецепт від Паоли Топпі, яка до звичного поєднання спагеті і креветок додала перчинку і гарбуз. Здається, це ідеальний мікс смаків для літньо-осінньої зміни сезонів.

Інгредієнти:

80-100 г свіжої пасти тальятелле або 80 г сухої пасти спагеті або лінгвіні;

4-5 королівських креветок (очистити, обробити, змастити олією і нарізати на чотири частини);

2 ст. л. оливкової олії;

100 г гарбуза (нарізати соломкою);

12 горошин рожевого перцю;

2 нарізаних філе анчоусів;

25 мл білого вина;

25 мл рибного або курячого бульйону;

дрібна петрушка і м'ята;

сіль.

Приготування:

За матеріалами vogue.com.au

Популярне на VOGUE