Vogue.ua і преміальний швейцарський бренд кухонної техніки V-ZUG продовжують спецпроєкт Vogue Kitchen. Бренд-шеф V-ZUG Олег Чешик разом із експертами та небайдужими до кулінарії лідерами думок діляться ексклюзивними рецептами, секретами і лайфхаками. Bon Appetit!
У новому відео бренд-шеф V-ZUG Олег Чешик і ресторатор Володимир Задирака, засновник ресторанів ONE LOVE coffee і WINE LOVE, готують для наших читачів відразу дві страви — пряну індичку з капрезе на кростіні і тапаси з авокадо. Тапаси можна подати як закуску, поки готуєте основну страву. Володимир Задирака познайомився з цією закускою під час однієї з поїздок у Перу — й каже, що секрет цієї страви простий: хороші хліб і авокадо, запашний перець, правильна гімалайська сіль і ароматна олія з трюфелем. Щодо основної страви, то цей рецепт пряної індички з капрезе на тостах був опублікований у книзі американського журналу Kinfolk. Ароматна страва для легкої вечері швидко готується і має дуже ефектний вигляд.
Олег Чешик і Володимир Задирака використовували для приготування нову лінійку техніки Excellence Line від V-ZUG — високотехнологічної кухонної техніки, яка допомагає творити дива на кухні. Парові й духові шафи зрозумілі та легкі в користуванні як для професійних кухарів, так і для любителів. Так, для тапасів стала в пригоді комбі-пароварка V-ZUG CombairSteamer V6000 60 — хліб готувався 15 хвилин у режимі Pizza Pluss, завдяки чому вдалося отримати м'який багет з апетитною золотавою скоринкою. А основна страва готується в режимі "Гриль — конвекція". В результаті виходить соковите м'ясо зі скоринкою. Олег Чешик радить використовувати для приготування індички термощуп — технологічний ґаджет, який з точністю до градуса допоможе визначити готовність м'яса.
Нова лінійка духових і парових шаф Excellence Line — це нова можливість як удосконалити свої кулінарні таланти, так і завести собі інноваційного помічника. Управління приладом максимально спрощене і здійснюється за допомогою слайдера CircleSlider й сенсорного дисплея TouchDisplay, які допомагають без зайвих зусиль вибрати потрібний режим приготування продуктів. Цінителям технологічності сподобається функція автоматичного відчиняння і зачиняння AutoDoor, завдяки якій дверцята духових і парових шаф нової лінійки Excellence Line не потребують ручок і прилади мають особливо футуристичний вигляд: гладенькі стінки, дзеркально-скляні дверцята, підсвічування внутрішнього простору, що забезпечує видимість страви практично з усіх боків, дозволяючи спостерігати за ступенем готовності, — і, звісно, милуватися своїми кулінарними шедеврами.
Хліб компле
Авокадо "хасс", 2 шт.
Перець сичуанський
Сіль гімалайська
Сіль з трюфелем
Оливкова олія
Оливкова олія з трюфелем
Сухоцвіти для прикрашання
Підготуйте інгредієнти, розітріть перець і сіль у ступці. Викладіть шматочки хліба в один шар на листі. Збризніть хліб оливковою олією і запікайте в комбі-пароварці V-ZUG CombairSteamer V6000 60 при температурі 200 °C в режимі Pizza Pluss 15-20 хвилин, до золотавої скоринки. Потім перекладіть на решітку і дайте охолонути упродовж 5 хвилин. Викладіть подрібнений авокадо на хліб компле, додайте гімалайську сіль і перець, збризніть оливковою олією і поверх додайте оливкову олію з трюфелем і сіль з трюфелем. Прикрасьте тапаси сухоцвітами і подавайте з натуральним вином Palmento Bianco, Vino di Anna.
Інгредієнти для капрезе на кростіні:
Багет, ½
Оливкова олія extra virgin, 45 мл
Моцарелла, 455 г
Свіже листя базиліка, 45 г
Великі стиглі помідори, 2 шт.
Сіль
Свіжомелений перець
Інгредієнти для індички:
Оливкова олія, 75 мл
Зубчики часнику, 3 шт.
Грудинки індички, 680 г
Сіль
Свіжомелений чорний перець
Перец "халапеньйо", 1 шт.
Лимон, 1 шт.
Свіже листя базиліка, 30
Приготування індички:
У маленькій пательні на помірно слабкому вогні розігрійте ¼ склянки (60 мл) оливкової олії. Додайте часник і смажте його приблизно 2 хвилини, часто помішуючи, поки він не стане м'яким і ароматним. Зніміть пательню з вогню. Приправте грудинки сіллю й перцем і покладіть їх у велику чавунну форму. Влийте суміш із часнику й олії. Додайте халапеньйо, попередньо видаливши насіння і перегородки та дрібно порізавши. Переверніть грудинки двічі, щоб повністю покрити їх сумішшю. Викладіть поверх грудинок кружечки лимона й полийте їх однією столовою ложкою (15 мл) оливкової олії, що залишилася. Для термообробки ми використовуємо термощуп комбі-пароварки V-ZUG CombairSteamer V6000 60, виставивши на ньому температуру 70 °C. Готуємо в режимі "Гриль — конвекція" на 200 °C. Форму з індичкою ставимо готуватися у верхній частині духовки, встановивши термощуп усередині грудинки. Готуйте індичку близько 15 хвилин, або поки кулінарний термощуп не повідомить, що температура всередині грудинок досягла 70 °C. Так ви дізнаєтеся, що індичка готова. Дістаньте грудинки з духовки і дайте охолонути упродовж 5 хвилин.
Приготування капрезе
Викладіть шматочки нарізаного багета в один шар на листі. Збризніть хліб оливковою олією і запікайте приблизно 8 хвилин в комбі-пароварці V-ZUG CombairSteamer V6000 60, на функції Pizza Plus при 220 °C, поки він не стане золотавим і хрустким. Перекладіть на решітку і дайте охолонути упродовж 5 хвилин. Покладіть на кожен шматочок хліба моцарелу, базилік і помідори, додайте сіль і перець за смаком. Викладіть грудинки на тарілку і подавайте з кростіні.
Режисер: Slava Davydov
Оператор: Evgeniy Perfilov
Гафер: Anush Akhtarniya
Освітлювач: Andrey Rogach
Звукорежисер: Xenia Vinogradova
Стиліст: Nastya Yatsenko
Асистент стиліста: Lesya Pak
Грумінг: Yevgenia Kozlova
Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina
Локація: магазин преміальної побутової техніки Mirs Home
Особлива подяка — салону сучасного сервірування TWLV