Vogue.ua продовжує серію матеріалів про етикет з експертом Тетяною Поляковою. У новій частині, разом з бутиком "12 персон", ми розповідаємо, що обов'язково має бути у вашому домашньому барі і чому в келиху для ширазу можна подавати коктейль "Белліні", а також біле і рожеве вино.
Високі на тонкій ніжці, келихи-тюльпани, келихи-балони, келихи-чері – в різноманітності сучасних келихів розібратися не легше, ніж в історії мистецтва. Найвідоміші ось уже 260 років виробляє сімейна австрійська мануфактура Riedel. У лінії 16 келихів: 9 для вин, а 7 – для міцних напоїв.
Так, червоне вино Cabernet, один з найпопулярніших у світі сортів, п'ють з келиха з глибокою чашею: вона розкриває всю глибину вин, дозволяє дихати як молодим, так і витриманим винам, розкриває різні шари букета, представляє повну гаму ароматів і смаків. Улюблений для багатьох Riesling п'ють з келихів на ніжці середньої висоти зі стрункою чашею: високий стрункий келих передає свіжість і яскравість аромату і гармонію бездоганно збалансованих фруктовості та кислотності смаку з мінеральним післясмаком.
Зі знаменитих пузатих келихів-балонів п'ють, як каже експерт з етикету Тетяна Полякова, "найдорожче і найцінніше" – наприклад, якісний коньяк, а з келихів, чия чаша схожа на тюльпан – арманьяк, кальвадос, коньяк.
Під час формування домашнього бару не забудьте про келихи для коктейлів, як мінімум класичних – "Олд Фешн" і "Белліні". У книзі Vintage Cocktails видавничого дому Assouline зібрано 60 найкращих коктейлів – спробуйте приготувати хоча б кілька з них цього літа.
Video: Anna Bugakova
Creative production: Olaa Zhyzhko
MUA & Hair: Tatyana Fedorenko
Producer: Marina Sandugey-Shyshkina
Location: Assambly neobistro