Скоро в Україні: Samsung представили надсучасні проєктори та штучний інтелект для зменшення енергоспоживання

Насичений початок вересня вражає кількістю нових проєктів, цікавих думок та запусків. Однією з найголовніших подій у світі технологій стала ювілейна 100-та конференція Samsung у Берліні. Під час заходу стало відомо про останні досягнення компанії та найсучасніші новини, найяскравішими з яких стали лазерні проєктори нового покоління й розширення можливостей роботи зі штучним інтелектом для користувачів гаджетів Samsung. Але про все по черзі.

Лазерні проєктори The Premiere 9 та The Premiere 7

Це, напевно, найочікуваніша подія для прихильників домашнього затишку, атрибутом якого неодмінно є перегляд фільмів у компанії близьких. Samsung Electronics оголосили про запуск ультракороткофокусних проєкторів The Premiere 9 та The Premiere 7. Це — найактуальніші інновації в галузі домашніх розваг, які гарантують найкращі враження.

Тепер, коли навіть похід до найзатишнішого та найбільш технологічного кінотеатру може перерватися повітряною тривогою, можна влаштувати собі перегляд преміумкласу просто вдома. Приголомшлива якість зображення 4К та звук, що має ефект присутності, буквально розділять життя кіноманів на до та після. В Україні проєктори будуть доступні наприкінці 2024 року.

Працюють вони на операційній системі Samsung Tizen OS Home, завдяки якій є доступ, зокрема, до Netflix, YouTube та Amazon Prime Video. Якщо ж ви увімкнули відео, але вам все одно здається, що зображення могло б бути й кращим, нові проєктори The Premiere оздоблені функціями покращення зображення за допомогою штучного інтелекту. AI Масштабування і Vision Booster — головні серед них. Перший з будь-якого зображення робить "цукерку" у роздільній якості 4К, а другий — автоматично регулює яскравість і контрастність.

Якщо ж мрієте про проєктор, але зупиняєте себе, бо не користуватиметеся ним щодня, то The Premiere можна застосовувати як стильний об'єкт інтер'єру та музичну колонку. На кшталт телевізорів Samsung, які за замовчуванням можуть висвітлювати улюблені картини, стаючи елементом декору, нові проєктори теж мають функцію Custom Ambient, яка відтворює на стінах квартири фотографії, відео та віджети через застосунок SmartThings.

Над дизайном проєкторів The Premiere працювала данська компанія з текстильного дизайну Kvadrat, тому проєктори мають мінімалістичну форму в теплому білому кольорі із закругленими кутами та преміальну тканинну обробку. І здається, це той випадок, коли штучний інтелект, інновації та затишний дизайн створили ідеальний продукт.

Штучний інтелект у застосунку SmartThings

Останні декілька років штучний інтелект стрімко розвивається й робить нашу реальність якіснішою. Згадаймо хоча б ChatGPT чи технології для примірювання макіяжу, не виходячи з дому. У Samsung вважають, що штучний інтелект має покращувати нашу повсякденність, охоплюючи побут, роботу та, звісно, розваги.

Потужною новиною у світі розваг стала прем'єра нових проєкторів, які працюють зі штучним інтелектом задля ліпшого візуального та аудіо досвідів. Натомість для кращого побутового досвіду, від якого краще почуватиметься й наша планета, у Samsung створили штучний інтелект AI Energy.

AI Energy — це режим у застосунку SmartThings, завдяки якому можна зменшити енергоспоживання пральних машин до 70%, а холодильників до 15%. Також цей режим стежитиме, аби світло не було увімкнене дарма, вимикаючи його, якщо ви раптом забули, йдучи з дому або кімнати у справах.

Насправді AI Energy має вирішальне значення не тільки для планети, а й для наших українських домівок, які потерпають від відключень світла. Адже розумне енергоспоживання нині має ключове значення для енергосистеми України. Тому штучний інтелект — це точно позитивна сила, яка вже стала реальністю й допомагає нам краще піклуватися про планету та одне одного.

Популярне на VOGUE