Рецепти улюблених сніданків рестораторки Маші Дідковської

LIFE
31 травня 2020

Vogue.ua попросив своїх героїнь поділитися рецептами улюблених сніданків. Продовжує мініпроєкт рестораторка Маша Дідковська і її три улюблені рецепти.

image
Скрембл з вудженим лососем

Інгредієнти:

На дві порції.

— 5 яєць;

— 2 ст. л. (або 15 г) вершкового масла;

— 50 г вершків;

— 50 г лосося гарячого вудження;

— сіль і перець за смаком.

Приготування:

1. Холодні яйця розбийте в сотейник, додайте вершки й злегка перемішайте.

2. На невеликому вогні розтопіть на сковорідці вершкове масло й вилийте яєчну суміш, відразу посоліть і поперчіть. Зачекайте кілька секунд, щоб суміш злегка "прихопилася", а потім починайте акуратно помішувати її вінчиком, не збиваючи, але створюючи легку масу. Сіль важливо додати відразу, поки яйця ще не нагрілися, в іншому разі вона не розчиниться повністю.

3. Коли маса стане трохи вологою й блискучою, додайте до неї порваного лосося.

4. Я люблю, коли скрембл дуже ніжний, тому не чекаю, поки він приготується повністю: знімаю з вогню, помішую й викладаю на тарілку. У цей час він ще доходить, тому буде ідеальним, коли потрапить на тарілку. Їсти потрібно відразу! Поки не охолов.

Подавати з хрустким підсмаженим хлібом і келихом шампанського.

Спаржа з ​​яйцем пашот, цитрусами й голландським соусом

Інгредієнти:

На дві порції.

Для гарніру:

— 200 г спаржі;

— 30 г грейпфрута;

— 30 г апельсина;

— 1 ч. л. рослинної олії.

Для голландського соусу:

— 200 г вершкового масла;

— 7 жовтків;

— сіль;

— 15 г винного екстракту (50 г білого винного оцту, 50 г білого вина, білий перець, лавровий лист, естрагон).

Для яєць пашот:

— 2 яйця;

— 15 мл оцту 9%;

— 150 мл води;

— 5 г морської солі.

Приготування:

1. Спаржу бланшувати в підсоленій воді 8 хвилин.

2. На добре розігрітій на сковорідці оливковій олії підсмажити спаржу з двох сторін упродовж 5 хвилин.

3. Грейпфрут і апельсин очистити від шкірки й зовнішньої плівки, розібрати на невеликі шматочки.

4. Зварити яйця пашот: потрібно розбити яйце в невелику миску або чашку з низькими краями, нагріти воду й додати в неї сіль за смаком і кілька чайних ложок оцту. Вода із сіллю й оцтом має закипіти на маленькому вогні. Далі опускаємо у воду яйце, формуємо так, щоб воно трохи проварилося й чекаємо, поки білок не почне обволікати жовток — приблизно 3 хвилини. Далі виймаємо з води яйце за допомогою шумівки й кладемо його на серветку. Можна покласти в холодну воду, щоб змити оцет.

5. Для голландського соусу спочатку потрібно приготувати винний екстракт. Далі потрібно випарити його вп’ятеро й процідити. Отримаємо приємний кислий смак перцю й трав.

6. Вершкове масло потрібно розтопити на маленькому вогні (за температури 80 ).

7. На паровій бані, інтенсивно збиваючи, повільно розігріти жовтки, сіль, основну частину винного екстракту. Суміш нагріваємо до 80 . (Робити це потрібно на паровій бані, щоб не зварились.)

Коли маса загусне, додаємо гаряче вершкове масло, інтенсивно помішуючи вінчиком і періодично знімаючи з вогню. Важливо не перетримати — може вийти яєчня. А готовий соус має текстуру сметани й божественно смачний сирний присмак.

8. Для подавання викладаємо на тарілку спаржу, зверху яйце пашот, поливаємо все голландським соусом і поруч викладаємо цитрусові пелюстки.

Свіжоспечені круасани з апельсиновим конфітюром

Інгредієнти:

На дві порції.

— 4 "живі" круасани;

— апельсиновий конфітюр;

— вершкове масло.

Приготування:

1. Дістаємо круасани з морозильної камери. Потрібно залишити їх на 15—20 хвилин у теплі без протягів, щоб круасани трохи розтали.

2. Викладаємо круасани на пергамент і випікаємо їх у духовці 17 хвилин за 180 (духовки у всіх різні, тому періодично круасани потрібно перевіряти).

3. Подаємо круасани з улюбленим апельсиновим конфітюром і ароматним вершковим маслом (не відразу з холодильника).

Популярне на VOGUE