Від Лілі до Лотті: всі імена і милі прізвиська королівської сім'ї

LIFE
13 червня 2021

Як називають одне одного члени королівської родини? Ось усі милі прізвиська, які вони використовують поміж собою.

image

Народження маленької Лілібет "Лілі" Діани Маунтбеттен-Віндзор відкрило світові кілька милих прізвиськ королівської сім'ї. Одне з них походить від імені другої дитини Гаррі і Меган, чиє ім'я є "прізвиськом" королеви Єлизавети II, яку ніжно називають "Лілібет".

Але які прізвиська мають інші члени сім'ї?

Почнемо з того, що в однієї тільки королеви їх кілька. Її Величність, крім Лілібет, називав "Капустою" принц Філіп, який, вірогідно, мав на увазі лагідний вислів Mon Petit Chou ("моя маленька капустинка") з французької, яку принц опанував у часи дитинства, проведеного в Сен-Клу. Для маленького Джорджа, коли йому було два з половиною роки, королева була просто "Ган Ганом" (з англійської Gan Gan), тоді як для Вільяма, коли він був у віці свого сина, Єлизавета перетворилася на "Гері" (зменшувальне від англійського granny — бабуся).

Photo: © Steve Parsons / Avalon / IPA

Карло і Камілла завжди називали одне одного прізвиськами, запозиченими з англійського ситкому "Фред і Гледіс" (і ці два прізвиська стали головними героями однієї із перших криз у стосунках принца Чарльза і принцеси Діани). Вільям називає Кейт "Поппет", тоді як Діана називала дворічного Вільяма "Вомбатом" — прізвиськом, причини якого він не знає досі.

Брата Гаррі, як з'ясувалося під час інтерв'ю з Джеймсом Корденом, Меган називає лагідним "Хаз" (від англійського Haz — husband), хоча його друзі завжди називали його "Спайком". А що з Меган? Хоча невідомо, яке прізвисько для неї вибрав чоловік, з'ясувалося, що Вільям називає її "Вольфрам" (так, як метал).

Photo: © Doug Peters / IPA

"Бібі" — так Євгенія звертається до своєї сестри Беатріс, а Майк Тіндалл називає свою дружину Зару "Зої". Навіть у королівських немовлят є прізвиська: маленького Арчі Маунтбеттена мама Меган називає "Арч", а принца Джорджа — "P.G.". Але найкрасивішим з усіх, як нам здається, є прізвисько Шарлотти — просто маленька Лотті. Звучить так по-британськи, чи не так?

Текст: Francesca Mill

За матеріалами vogue.it

Популярне на VOGUE