7 рецептів коктейлів з полуницею від київських барів і ресторанів

LIFE
29 травня 2021

Упродовж такого короткого сезону полуниці можна як просто насолоджуватися свіжими ягодами, так і задовольнити своє бажання яскравим полуничним коктейлем. У вигляді цілих ягід, пюре або дистильованого солодкого лікеру — полуниця напрочуд універсальна в коктейлях. Найкращими рецептами напоїв з ароматною ягодою від київських барів і ресторанів ділимося в цьому матеріалі.

"Полуничний Белліні", Італійська редакція
image

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Заздалегідь підготовлене пюре зі свіжої полуниці помістити в шейкер, додати цукровий сироп і свіжовичавлений лимонний фреш, а відтак трохи збити вміст шейкера.
  2. Далі засипати кубики льоду й додати 1/2 частину ігристого від зазначеного об’єму в рецепті.
  3. За допомогою барного стрейнера й другої половини шейкера охолодити коктейль методом Throwing (не більш як 5 переливань).
  4. Потім перелити готовий коктейль у завчасу охолоджений келих, додати решту 50 мл ігристого вина й покрити напій піною зі стиглого ананаса й ароматного базиліку.

Піна Цитрат

Перебити в блендері. Залити в сифон і заправити сифон газом NO2.

"Россіні в Парижі", Citronelle

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Полуницю промити під проточною водою й просушити.
  2. Перемолоти ягоди в блендері й наприкінці додати в нього лимонний фреш і цукровий сироп.
  3. "Россіні" готують за методом shake & strain. У шейкер засипають грубоколений лід, потім — у співвідношенні 1: 2 — полуничне пюре й шампанське або ігристе вино. Суміш потрібно акуратно струсити до повного охолодження. Готовий коктейль вилити в келих для шампанського й прикрасити свіжою полуницею.
Liquid Coral, Parovoz Speak Easy

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Готують за методом shake & strain.
  2. Додати в шейкер горілку, лікер, сироп і лимонний фреш.
  3. Туди ж помістити свіжу полуницю й добре розім’яти мадлером або качалкою.
  4. Наповнити шейкер льодом на 3/4.
  5. Інтенсивно збовтати 10 секунд.
  6. Готовий коктейль вилити в келих на лід, проціджуючи через сито.
  7. Прикрасити листком базиліку й свіжомеленим перцем.

P.S. Для приготування в домашніх умовах шейкер можна замінити на будь-яку ємність, подібну до термокухля, термоса або банки. Головне — щоб щільно закривалася. Лікер Bols Yoghurt можна замінити на грецький йогурт.

"Россіні", Прага

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Россіні готують за методом bild — прямо в келиху. Починається цей процес з приготування полуничного пюре.
  2. Добірну полуницю промити під проточною водою й просушити.
  3. Перемолоти ягоди в блендері й наприкінці додати в нього трохи цукрового сиропу.
  4. Важливі деталі. Тому вибираємо найкращий келих-флюте, наливаємо полуничне пюре, після чого акуратно додаємо холодне ігристе вино.
  5. Перемішати барною ложкою до однорідного стану.
  6. Доповнити свіжою полуницею, загорнутою в банановий лист.
Spanish Breakfast, Who & Why Bar

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Strawberry Gorgonzola Sauce — 300 г полуниці перебити в блендері з 300 г цукру й 50 г сиру горгонзола. Процідити й нагріти в сотейнику до повного розчинення цукру. Охолодити, зберігати в холодильнику.
  2. Всі компоненти влити в шейкер, додати лід, збити й процідити в охолоджений посуд для подавання.
"Россіні", 11 Mirrors Rooftop Restaurant & Bar

Інгредієнти:

Додати інгредієнти в улюблений келих на ніжці, попередньо його охолодивши. Акуратно перемішати ложкою, зберігаючи газацію.

Способи приготування полуничного сиропу:

  1. Змішати свіжовичавлений полуничний сік без м’якоті із цукром в пропорції 1:1 до повного розчинення цукру.
  2. Засипати цукром заморожену полуницю в пропорції 1:1. Залишити за кімнатної температури на 6-12 годин. Процідити отриманий сироп.

Обидва способи приготування — без теплового оброблення, що дає змогу зберегти повноту смаку й аромату полуниці. Зберігати такий сироп можна в холодильнику сім днів.

Pure morning, N::B Cocktails Bar

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Готують за методом shake & strain.
  2. Підготувати полуницю, цукор, воду й органічні кислоти.
  3. Підготувати полуничне пюре з полуниці й води за допомогою блендера.
  4. У сотейнику доводимо до кипіння отримане пюре, решту води й органічні кислоти, але не кип’ятимо. З появою перших бульбашок відразу знімаємо з вогню. Даємо охолонути до кімнатної температури й пропускаємо через фільтр для кави. Отриманий кордіал переливаємо в чисту пляшку й охолоджуємо.
  5. Наливаємо інгредієнти для нашого напою в шейкер, робимо шейк приблизно 10 секунд, даємо охолонути, беремо дрібне сито й переливаємо в охолоджений келих на ніжці.
  6. Подаємо без льоду. Прикрашаємо скибочкою свіжої полуниці на шпажці.
  7. Келих подавання — купе.

Популярне на VOGUE