Упродовж такого короткого сезону полуниці можна як просто насолоджуватися свіжими ягодами, так і задовольнити своє бажання яскравим полуничним коктейлем. У вигляді цілих ягід, пюре або дистильованого солодкого лікеру — полуниця напрочуд універсальна в коктейлях. Найкращими рецептами напоїв з ароматною ягодою від київських барів і ресторанів ділимося в цьому матеріалі.
Інгредієнти:
- Ігристе вино — 100 мл
- Свіжа полуниця — 5-8 шт.
- Цукровий сироп — 20 мл
- Лимонний фреш — 10 мл
- Базилікова піна — 30 мл
Спосіб приготування:
- Заздалегідь підготовлене пюре зі свіжої полуниці помістити в шейкер, додати цукровий сироп і свіжовичавлений лимонний фреш, а відтак трохи збити вміст шейкера.
- Далі засипати кубики льоду й додати 1/2 частину ігристого від зазначеного об’єму в рецепті.
- За допомогою барного стрейнера й другої половини шейкера охолодити коктейль методом Throwing (не більш як 5 переливань).
- Потім перелити готовий коктейль у завчасу охолоджений келих, додати решту 50 мл ігристого вина й покрити напій піною зі стиглого ананаса й ароматного базиліку.
Піна Цитрат
- Ксантан — 1 г
- Фреш ананаса — 2 г
- Свіжий ананас — 300 г (2 кільця)
- Базилік — 10 листків
Перебити в блендері. Залити в сифон і заправити сифон газом NO2.
Інгредієнти:
- Шампанське — 70 мл
- Полуниця — 8 шт.
- Лимонний фреш — 10 мл
- Цукровий сироп — 20 мл
- Краш крижаний — ¾
Спосіб приготування:
- Полуницю промити під проточною водою й просушити.
- Перемолоти ягоди в блендері й наприкінці додати в нього лимонний фреш і цукровий сироп.
- "Россіні" готують за методом shake & strain. У шейкер засипають грубоколений лід, потім — у співвідношенні 1: 2 — полуничне пюре й шампанське або ігристе вино. Суміш потрібно акуратно струсити до повного охолодження. Готовий коктейль вилити в келих для шампанського й прикрасити свіжою полуницею.
Інгредієнти:
- Горілка Ketel One — 30 мл
- Лікер Bols Yoghurt — 30 мл
- Сироп ваніль — 10 мл
- Полуниця — 4 середні ягоди
- Лимонний фреш — 20 мл
- Гарнір: лист базиліку, мелений перець
Спосіб приготування:
- Готують за методом shake & strain.
- Додати в шейкер горілку, лікер, сироп і лимонний фреш.
- Туди ж помістити свіжу полуницю й добре розім’яти мадлером або качалкою.
- Наповнити шейкер льодом на 3/4.
- Інтенсивно збовтати 10 секунд.
- Готовий коктейль вилити в келих на лід, проціджуючи через сито.
- Прикрасити листком базиліку й свіжомеленим перцем.
P.S. Для приготування в домашніх умовах шейкер можна замінити на будь-яку ємність, подібну до термокухля, термоса або банки. Головне — щоб щільно закривалася. Лікер Bols Yoghurt можна замінити на грецький йогурт.
Інгредієнти:
- Ігристе вино Проссеко брют — 125 мл
- Полуниця — 2 шт.
- Пюре зі свіжої полуниці — 25 мл
Спосіб приготування:
- Россіні готують за методом bild — прямо в келиху. Починається цей процес з приготування полуничного пюре.
- Добірну полуницю промити під проточною водою й просушити.
- Перемолоти ягоди в блендері й наприкінці додати в нього трохи цукрового сиропу.
- Важливі деталі. Тому вибираємо найкращий келих-флюте, наливаємо полуничне пюре, після чого акуратно додаємо холодне ігристе вино.
- Перемішати барною ложкою до однорідного стану.
- Доповнити свіжою полуницею, загорнутою в банановий лист.
Інгредієнти:
- Botafogo Spiced rum — 40 мл
- Porto Tawny — 20 мл
- Strawberry Gorgonzola Sauce — 30 мл
- Свіжовичавлений лимонний сік — 20 мл
- Angostura bitter — 2 деші (6 мл)
- Easy Foam — 4 краплі
Спосіб приготування:
- Strawberry Gorgonzola Sauce — 300 г полуниці перебити в блендері з 300 г цукру й 50 г сиру горгонзола. Процідити й нагріти в сотейнику до повного розчинення цукру. Охолодити, зберігати в холодильнику.
- Всі компоненти влити в шейкер, додати лід, збити й процідити в охолоджений посуд для подавання.
Інгредієнти:
- Полуничний сироп — 15 мл
- Італійське сухе ігристе вино — 150 мл
Додати інгредієнти в улюблений келих на ніжці, попередньо його охолодивши. Акуратно перемішати ложкою, зберігаючи газацію.
Способи приготування полуничного сиропу:
- Змішати свіжовичавлений полуничний сік без м’якоті із цукром в пропорції 1:1 до повного розчинення цукру.
- Засипати цукром заморожену полуницю в пропорції 1:1. Залишити за кімнатної температури на 6-12 годин. Процідити отриманий сироп.
Обидва способи приготування — без теплового оброблення, що дає змогу зберегти повноту смаку й аромату полуниці. Зберігати такий сироп можна в холодильнику сім днів.
Інгредієнти:
- Джин — 50 мл
- Кордіал з полуниці й органічних кислот — 25 мл
- Шафрановий лікер — 10 мл
- Ангостура бітер — 2 деші (6 мл)
Спосіб приготування:
- Готують за методом shake & strain.
- Підготувати полуницю, цукор, воду й органічні кислоти.
- Підготувати полуничне пюре з полуниці й води за допомогою блендера.
- У сотейнику доводимо до кипіння отримане пюре, решту води й органічні кислоти, але не кип’ятимо. З появою перших бульбашок відразу знімаємо з вогню. Даємо охолонути до кімнатної температури й пропускаємо через фільтр для кави. Отриманий кордіал переливаємо в чисту пляшку й охолоджуємо.
- Наливаємо інгредієнти для нашого напою в шейкер, робимо шейк приблизно 10 секунд, даємо охолонути, беремо дрібне сито й переливаємо в охолоджений келих на ніжці.
- Подаємо без льоду. Прикрашаємо скибочкою свіжої полуниці на шпажці.
- Келих подавання — купе.