Перелік безкоштовних курсів польської мови для українців

LIFE
26 березня 2022

Під час війни Польща вкотре продемонструвала, що є справжнім союзником України. За цей час польські міста прийняли понад два мільйони евакуйованих з України. Люди отримують номер соціального страхування, дозвіл на роботу, а також доступ до охорони здоров'я, ну а знання польської мови тільки допоможе облаштуватися. Для тих, хто планує вивчати польську мову, ми зібрали безкоштовні курси для дітей та дорослих.

image
Онлайн

Tutlo – онлайн-заняття з польської та англійської для дітей і дорослих. Уроки проходять у формі інтерактивних вебінарів із лекторами. Є вебінари для дітей, а є тематичні – наприклад, присвячені побутовому лексикону, стануть корисними для тих, хто тимчасово мешкає у польській родині. Доступні для кожного, незалежно від того, де людина перебуває географічно. Стануть у пригоді як тимчасовим переселенцям, так і тим, хто раніше хотів вивчити польську мову і вирішив приділити увагу цьому заняттю зараз.

Akademia Finansów i Biznesu Vistula – для підтримки біженців із України унівеситети Вістула організують безкоштовні курси польської. Лекції проходитимуть у дистанційному форматі. Відкриються групи для дорослих та підлітків

Варшава

Centrum Wielokulturowe w Warszawie – безкоштовні лекції вивчення польської мови на рівні А2 для мігрантів.

Fundacja Ocalenie – безкоштовні курси польської для іноземців та іноземок у Варшаві. Найближчий набір відбудеться з 04.05 до 10.05.2022

Uniwersytet Warszawski – курси для осіб старше 16 років, організовані в межах програми Університет Відкритий (Uniwersytet Otwarty).

Fundacja Nauki Języków Obcych i Szkoła Języków Obcych Linguae Mundi – курси польської мови на рівнях А1-С2, поєднані з лекціями про Польщу та курсом профорієнтації. Корисний курс для тих, кто хоче не лише опанувати мову, а й дізнатися більше про культуру і традиції Польщі.

Познань

Pogadajmy – z nami się dogadasz – безкоштовні курси для матерів і дітей, що втікають із України

Лодзь

POLONUS school of languages – безкоштовні онлайн лекції і груповий розмовний клуб у Лодзі. Розмовний клуб буде ідеальним варіантом для тих, хто тимчасово мешкає у Лодзі та хоче знайти нових знайомих і зануритися у місцеву культуру.

Краків

Uniwersytet Jagielloński – Факультет Полоністики Ягеллонського Університету організовує безкоштовні курси вивчення польської мови та індивідуальні заняття для громадян України, які через війну перебувають у Польщі й не знають польської мови.

Fundacja Będzie Lepiej – безкоштовні заняття з польської для дітей та підлітків у віці від 6 до 18 років, а також для дорослих. Якщо ви в Кракові і маєте бажання знайти для своїх дітей корисне заняття, радимо звернути увагу на ці курси.

Вроцлав

ZUwP Koło we Wrocławiu – мовні курси для дітей від 7 до 15 років.

Wrocławskie Centrum Integracji – соціальна кампанія „Вроцлав мовами світу" пропонує вивчення польської у форматі інтеграції. Ініціатива полягає в організації індивідуальних та групових зустрічей польських волонтерів із іноземцями раз на тиждень. Охочі зустрічаються у кав’ярнях, бібліотеках, пабах та центрах культури.

Fundacja Hobbit – організація на підтримку біженців, яка зазвичай організовує заняття для дітей та молоді. Зараз волонтери проводять безкоштовні уроки польської, на які також можуть приходити батьки.

За матеріалами Vogue.pl

Популярне на VOGUE