Перед святковою – називаймо речі своїми іменами – гастрономічною вахканалією, яка починається наприкінці грудня і продовжується не менше 10 днів, не буде зайвим на якийсь час стати вегетаріанцем. Легка їжа не тваринного походження – овочі, фрукти, каші, горіхи – легше засвоюється і очищує організм. П’ять ідей вегетаріанської фінгер-фуд (їжа, яку їдять руками) – уVogue.ua.
250 гр оливок, промитих та просушених
1 ст. л. оливкової олії
1 сушений гострий червоний перець
2 зубчики часнику
гілочка розмарину
по ¼ ч. л. коріандру і фенхелю
- Розігріти на середньому вогні олію з перцем, розмарином, коріандром, фенхелем і подрібненим часником до появи інтенсивного аромату – приблизно 2 хвилини.
- Зменшити вогонь і засипати оливки. Готувати, періодично помішуючи, приблизно 10 хвилин. Висипати теплі оливкина тарілку і подавати.
90 г свіжого шпинату, вимитого і висушеного
50 г кеш’ю
100 г мигдалю
3 ст. л. оливкової олії
1 маленька цибулина
50 г вівсяних пластівців
1 ст. л. насіння чіа або льону
щіпка солі
- Змішати насіння чіа або льону з 3 ч. л. води у блендері і дати настоятися приблизно 15 хвилин. Розігріти духовку до 180°C.
- Розмістити всі інгредієнти і желе з насіння в блендер і змішати. З отриманої суміші сформувати за допомогою столової ложки невеличкі кульки і викласти на деко, застелене пергаментним папером. Запікати 15-20 хв. Подавати теплими.
350 г гарбуза
1 ч. л. оливкової олії
100 мл гранатового соку
2 ч. л. соку лимона
½ ч. л. ванільного цукру
- Розігріти духовку до 180°C. Викласти кубики гарбуза на деко, застелене пергаментним папером, бризнути оливковою олією і запікати 30-35 хв. Перемішати декілька разів під час процесу.
- На середньому вогні розігріти соки, додати ванільний цукор. Коли соус почне густішати, готувати ще 5-6 хв., постійно помішувати.
- Бризнути на готовий гарбуз соусом і подавати гарячим.
5 листів рисового паперу
100 г чечевиці (відвареної)
½ солодкого червоного перцю (нарізаного соломкою)
75 г нашаткованого листя салату та зелені
1 нашаткована цибулина
50 г соєвого соусу
- Замочити лист паперу у теплій воді приблизно на 30 секунд, поки він не стане слизьким. Потім акуратно викласти на дощечку.
- Викласти на лист 1/5 чечевиці, моркви, перцю, цибулі, салату та зелені. Звернути рол.
- Приготувати ще 4 роли. Подавати з соєвим соусом або будь-яким іншим.
250 г горіхового асорті
50 г дрібно нарізаного імбиру
3 ст. л. цукру
4 ст. л. води
2 ст. л. кунжуту
щіпка солі та перцю
- Довести до кипіння і варити 3 хвилини на середньому вогні воду з цукром. Залити сиропом горіхи, імбир, сіль, перець, кунжут і перемішати.
- Розігріти духовку до 180°C. Викласти горіхи на деко, застелене пергаментом. Пекти 15-20 хв., періодично перемішувати. Перед подачею дати охолонути.
Читайте також: