Щоб чудово провести новорічні свята, досить зібрати навколо себе близьких людей і влаштувати затишну вечірку з різноманітною коктейльної картою. У спільному проєкті зі знаменитим брендом джину Tanqueray пропонуємо п’ять рецептів коктейлів, які стануть окрасою прийдешніх свят.
Новорічні свята — додатковий привід потішити близьких. Рік, що минає, перевіряв нас на міцність і невпинно нагадував про важливість цінувати теперішню мить. Цього року ми пропонуємо влаштувати домашню коктейльну вечірку, щоб здивувати гостей цікавими коктейлями, сповна відчути радість життя і зустріти 2021 рік у чудовому настрої.
У нашій карті п’ять коктейлів, від класичного джин-тоніку до затишного пуншу. Кожен коктейль створений за унікальною рецептурою на основі джину Tanqueray. З огляду на те, що 2020 рік потрібно проводити гідно, ми вибрали найпродаваніший у всьому світі та найулюбленіший джин барменів, щоб продовжити традицію пишних новорічних святкувань, історія якої розпочалася ще в 1830 році.
Основою цього коктейлю став джин Tanqueray Flor de Sevilla — ароматизований джин з додаванням гірко-солодких севільських апельсинів і квітів апельсина. Цей джин натхнений оригінальним рецептом Чарльза Танкерея і колірною гамою та смаком іспанської Севільї.
Щоб перенестися в різдвяну Іспанію, добре змішайте в шейкері вершки, лікер Creme de Cacao, джин Tanqueray Flor de Sevilla і кілька кубиків льоду. Готовий коктейль процідіть у келих "купе" і прикрасьте тертим шоколадом.
Інгредієнти:
25 мл вершків;
25 мл лікеру Creme de Cacao;
40 мл джину Tanqueray Flor de Sevilla;
кубики льоду;
келих "купе" і тертий шоколад для подавання.
Джин Tanqueray No.Ten відомий своєю міцністю й округлим, неймовірно м’яким смаком. У родині Tanqueray саме цей джин належить до ультрапреміального класу. Його аромат звучить нотами грейпфрута, ромашки, спецій і ялівцю, а смак передає свіжість апельсина й ромашки.
Перед приготуванням коктейлю Tanqueray No.Ten Martini попередньо охолодіть шейкер і келихи для подання. В охолодженому шейкері змішайте джин Tanqueray No.Ten, сухий вермут і апельсиновий бітер. У келихи процідіть готовий коктейль. Потім, скрутивши цедру лимона, вичавіть з неї трохи ароматичних олій над коктейлем. Зверніть увагу, як ароматні краплі блиснуть і наповнюють собою простір. Прикрасьте коктейль цією ж смужкою лимонної цедри.
Інгредієнти:
70 мл джину Tanqueray No.Ten;
10 мл сухого вермуту;
3 деші апельсинового бітеру;
келих і цедра лимона для подання.
Цей освіжний коктейль підкреслює всю чудовість джину Tanqueray No.Ten і не потребує навичок міксології, адже для його приготування навіть не потрібно використовувати шейкера. До того ж у рецепті цього джин-тоніку є місце для експериментів: ви можете вибрати прохолодніший варіант із цитрусовими або затишнішу пряну версію.
Отже, наповніть великий келих льодом (можна використовувати келих для червоного вина). На лід вилийте джин Tanqueray No.Ten, прикрасьте коктейль скибочкою грейпфрута і долийте тонік на смак. Один до трьох — стандартні пропорції коктейлю, однак ви можете відповідно до власних уподобань зробити коктейль більш-менш міцнішим. Сміливо замінюйте грейпфрут іншими улюбленими цитрусовими або використовуйте прянощі, наприклад, розмарин, чебрець і базилік.
Інгредієнти:
50 мл джину Tanqueray No.Ten;
скибочка грейпфрута;
тонік (на смак);
цитрусові й прянощі (на вибір);
великий келих (можна для червоного вина) для приготування й подання.
Пунш на основі джину Tanqueray Flor de Sevilla чудово зігріє й стане прекрасним приводом, щоб поринути в приємні спогади в оточенні близьких. Затишком вирізняється і сам процес підготування, адже весь простір буде насичено ароматом прянощів і цитрусових.
Для цього коктейлю знадобляться келихи з товстого скла. Попередньо нагрійте їх, наповнивши гарячою водою.
Щоб приготувати коктейль, змішайте в сотейнику мандариновий сік, пряний сироп, журавлинний сік, джин Tanqueray Flor de Sevilla. На маленькому вогні нагрійте коктейль, а потім розлийте його по келихах (не забудьте перед цим вилити з них гарячу воду). Прикрасьте коктейлі гілочкою червоної смородини й часточкою апельсина.
Інгредієнти:
40 мл апельсинового соку;
15 мл пряного сиропу;
20 мл журавлинного соку;
50 мл джину Tanqueray Flor de Sevilla;
келихи з товстого скла, гілочки червоної смородини й часточки апельсина для подавання.
Як приготувати пряний сироп:
У невеликому сотейнику змішайте 200 г цукру і 200 мл води. Додайте 6 горошин чорного перцю, 4 гвоздики, 2 палички кориці, 2 зірочки бадьяну, 1—2 смужки цедри апельсина. Доведіть масу до кипіння, потримайте на вогні ще кілька хвилин і остудіть. Готовий сироп процідіть за допомогою сита в герметичну ємність. Сироп можна зберігати в холодильнику близько місяця.
Класичний джин Tanqueray London Dry елегантно звучить у цьому гарному коктейлі, поєднуючись зі свіжістю лимона й солодкістю сиропу нотами ялівцю, перцевого коріандру, ароматного дуднику й солодкої локриці. Класичний коктейль на основі цього джину подають із часточкою лайма, але на новорічні свята у нас інші плани.
Для коктейлю Tanqueray London Dry Clover Club змішайте в шейкері лимонний сік, сухий вермут, цукровий сироп, джин Tanqueray London Dry, білок одного яйця, ягоди малини й лід. Збийте. Готовий коктейль процідіть в охолоджений келих і прикрасьте його малиною на шпажці для подавання.
Інгредієнти:
30 мл лимонного соку;
15 мл сухого вермуту;
15 мл цукрового сиропу;
45 мл джину Tanqueray London Dry;
білок одного яйця;
5 ягід малини;
келих і малина для подання.